Contactat de wall-street.ro, Barbut a precizat ca a avut discutii cu unul dintre proprietarii grupului Meffert din Ucraina, companie de la care AdePlast a preluat brandul de vopsele Dufa pe pietele din Romania si Bulgaria la finalul lunii martie.

„Viitoarea facilitate de productie va fi una identica cu la Roman.Ea va veni practic in completarea actualei unitati de productie de vopsele, detinuta de grupul Meffert Ucraina. Investitia se va ridica la circa 16 milioane de euro si va fi reprezentata dintr-o fabrica de adezivi si mortare uscate (circa 12 mil. euro), dar si in ridicarea unei fabrici de polistiren (circa 4 mil. euro) si va fi realizata in proportie de 50% de catre AdePlast”, a declarat pentru wall-street.ro, Marcel Barbut (foto).

Potrivit sefului AdePlast, suprafata disponibila pentru cele doua fabrici este de aproximativ 5 hectare.

Barbut a tinut sa sublinieze ca piata din Ucraina are un potential foarte ridicat, in special datorita numarului de trei ori mai mare de locuitori comparativ cu cel al Romaniei.

"Piata din Ucraina devine foarte importanta pentru noi. Partenerul firmei Meffert AG din Ucraina este interesat de o investitie intr-o fabrica de mortare uscate si una de polistiren. Am stabilit o strategie clara ca aproximativ 1-2 ani AdePlast sa produca sub eticheta privata polistiren si adezivi, dupa care se va face o investitie comuna in doua fabrici identice cu cele din Romania. Am stabilit deja ca dupa sarbatori sa ne intalnim pentru a semna contractele de colaborare", a mai spus Barbut.

Potrivit reprezentantului AdePlast, cele doua facilitati de productie ar urma sa fie finalizate in cursul anului viitor.

Principalii jucatori pe piata materialelor pentru constructii din Ucraina sunt Henkel (Ceresit) si Baumit.

Desi intentiile proprietarului AdePlast sunt de a-si extinde operatiunile si exporturile si pe alte piete, el a precizat ca Romania va ramane pentru el piata cu cel mai mare potential de dezvoltare.

„Piata din Romania este cea mai tentanta pentru mine deoarece este cea care o cunosc cel mai bine si este cea mai buna pentru investitii. In Romania este inca loc de crestere, pe toate segmentele de activitate, iar evolutia din ultimii ani ne demonstreaza inca odata valoarea ei reala”, a completat omul de afaceri.

AdePlast a inaugurat fabrica de la Roman

AdePlast a inaugurat cea de-a treia platforma de productie in zona Moldovei, foarte aproape de localitatea Roman.

„Noua facilitate de productie de mortare uscate are o capacitate de 450.000 de tone. Cea de polistiren, cu o capacitate de 700.000 metri cubi, este programata pentru deschidere in luna iunie”, a declarat Marcel Barbut, CEO AdePlast.