AdePlast, companie patronata de catre omul de afaceri Marcel Barbut si totodata unul dintre cei mai mari producatori de materiale pentru constructii din Romania ataca piata din Ucraina si vrea sa deschida o noua facilitate de productie langa Kiev.
Contactat de wall-street.ro, Barbut a precizat ca a avut discutii cu unul dintre proprietarii grupului Meffert din Ucraina, companie de la care AdePlast a preluat brandul de vopsele Dufa pe pietele din Romania si Bulgaria la finalul lunii martie.

„Viitoarea facilitate de productie va fi una identica cu la Roman.Ea va veni practic in completarea actualei unitati de productie de vopsele, detinuta de grupul Meffert Ucraina. Investitia se va ridica la circa 16 milioane de euro si va fi reprezentata dintr-o fabrica de adezivi si mortare uscate (circa 12 mil. euro), dar si in ridicarea unei fabrici de polistiren (circa 4 mil. euro) si va fi realizata in proportie de 50% de catre AdePlast”, a declarat pentru wall-street.ro, Marcel Barbut (foto).

Potrivit sefului AdePlast, suprafata disponibila pentru cele doua fabrici este de aproximativ 5 hectare.

Barbut a tinut sa sublinieze ca piata din Ucraina are un potential foarte ridicat, in special datorita numarului de trei ori mai mare de locuitori comparativ cu cel al Romaniei.

"Piata din Ucraina devine foarte importanta pentru noi. Partenerul firmei Meffert AG din Ucraina este interesat de o investitie intr-o fabrica de mortare uscate si una de polistiren. Am stabilit o strategie clara ca aproximativ 1-2 ani AdePlast sa produca sub eticheta privata polistiren si adezivi, dupa care se va face o investitie comuna in doua fabrici identice cu cele din Romania. Am stabilit deja ca dupa sarbatori sa ne intalnim pentru a semna contractele de colaborare", a mai spus Barbut.

Potrivit reprezentantului AdePlast, cele doua facilitati de productie ar urma sa fie finalizate in cursul anului viitor.

Principalii jucatori pe piata materialelor pentru constructii din Ucraina sunt Henkel (Ceresit) si Baumit.

Desi intentiile proprietarului AdePlast sunt de a-si extinde operatiunile si exporturile si pe alte piete, el a precizat ca Romania va ramane pentru el piata cu cel mai mare potential de dezvoltare.

„Piata din Romania este cea mai tentanta pentru mine deoarece este cea care o cunosc cel mai bine si este cea mai buna pentru investitii. In Romania este inca loc de crestere, pe toate segmentele de activitate, iar evolutia din ultimii ani ne demonstreaza inca odata valoarea ei reala”, a completat omul de afaceri.

AdePlast a inaugurat fabrica de la Roman


AdePlast a inaugurat cea de-a treia platforma de productie in zona Moldovei, foarte aproape de localitatea Roman.

„Noua facilitate de productie de mortare uscate are o capacitate de 450.000 de tone. Cea de polistiren, cu o capacitate de 700.000 metri cubi, este programata pentru deschidere in luna iunie”, a declarat Marcel Barbut, CEO AdePlast.



Odata cu debutul lunii mai, fabrica de mortare uscate de pe platforma industriala Adeplast de la Roman devine operationala si intra in productie, dupa ce a trecut deja probele tehnologice.

„Am asteptat cu mare interes inaugurarea celei de-a treia fabrici de mortare dat fiind faptul ca strategia AdePlast de extindere a dat roade, iar cantitatea comenzilor a crescut semnificativ fata de aceeasi perioada a anului trecut. Avem deja costuri optimizate cu transportul produselor noastre in toata Romania si in afara tarii”, a precizat Barbut.

Afaceri in crestere cu 50% in T1


Toate cele trei divizii ale Adeplast (adezivi si mortare, polistiren si vopsele) au sustinut si cresterea de anul trecut . Trendul pozitiv s-a pastrat si in prima parte a acestui an, cand compania a inceput sa livreze constant, cand grupul a inregistrat o crestere de 49,44% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In acest an, AdePlast isi propune cresteri importante pe toate cele trei divizii: termosistem , vopsele si tencuieli decorative, mortare si adezivi.

„Proiectul pe care l-am demarat in urma cu un an, dar gandit de ceva vreme, prevedea ca afacerea AdePlast sa isi creasca potentialul si eficienta la nivel national. Acest lucru era imposibil fara o noua fabrica in Estul Romaniei si impartirea operationala in trei divizii. Acum, odata cu deschiderea fabricii de mortare de la Roman avem trei platforme de productie functionale. La Oradea producem in trei fabrici separate mortare, vopsea si polistiren (EPS), la Ploiesti avem mortare, polistiren si de la mijlocul anului vopsea, cu o linie de lacuri si emailuri pe baza de apa, iar la Roman avem mortare si in scurt timp o fabrica de polistiren, asta dupa aplicarea unui plan investitional de aproximativ 22 de milioane de euro, bani proprii si din creditare”, a completat Marcel Barbut.

AdePlast a inregistrat o cifra de afaceri de 185 milioane de lei (41,5 mil. euro) in 2012, in crestere cu 30% fata de 2011, raportand un profit de aproximativ 14 milioane de lei.

Compania AdePlast este specializata in productia de adezivi, mortare uscate, vopsea si polistiren expandat, avand fabrici la Ploiesti, Oradea si Roman.

Principalii concurenti ai AdePlast pe piata locala sunt Henkel (Ceresit), Baumit, Duraziv sau Baumix (adezivi) si Arcon, Austrotherm sau Issospor (polistiren).


Afla si Care sunt planurile AdePlast dupa preluarea brandului de vopsele Dufa


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri