Guvernul s-a razgandit cu privire la ideea de a obliga firmele sa angajeze un expert in egalitate de sanse

Guvernul Dancila s-a razgandit cu privire la ideea de a obliga firmele sa angajeze un expert in egalitate de sanse, scrie Ziare.com.

Dupa ce, in urma cu doua saptamani, premierul Viorica Dancila anunta obligativitatea firmelor de a angaja un expert in egalitate de sanse, documentul transmis de Guvern Parlamentului arata ca Executivul a renuntat la idee.

La data respectiva, Dancila anunta introducerea obligativitatii "persoanelor juridice din sistemul public, dar si din sectorul privat, care au peste 50 de salariati, de a avea in structura de personal un expert in egalitate de sanse. Nu urmarirm sa incarcam birocratia cu noi functii. Vrem ca aceasta sarcina a expertilor sa fie exercitata in mod activ si util".

Cu toate acestea, in documentul transmis de Guvern Parlamentului obligatia nu mai apare, fiind inlocuita cu posibilitatea ca firmele sa opteze pentru un expert in domeniul egalitatii de sanse intre femei si barbati, in limita bugetului existent.

"Institutiile si autoritatile publice centrale si locale, civile si militare cu un numar de peste 50 de angajati, precum si companiile private cu un numar de peste 50 de angajati, au posibilitatea sa identifice un angajat caruia sa-i repartizeze, prin fisa postului, atributii in domeniul egalitatii de sanse intre femei si barbati.

Citeste si:
Eficienta mai mare pentru companiile care respecta egalitatea de gen
Peste 40% din barbatii din...

In limita bugetului existent pentru cheltuieli salariale, angajatorul poate opta pentru angajarea unui expert/tehnician in egalitate de sanse", se arata in proiectul de lege trimis Parlamentului, citat de Ziare.com.

De asemenea, in document sunt precizate si principalele atributii pe care le va avea "expertul in egalitate de sanse, tehnicianul in egalitatea de sanse sau persoana desemnata cu atributii in domeniul egalitatii de sanse intre femei si barbati".

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri