Gral Medical a inregistrat in anul 2017, la nivel de grup, venituri de 123 milioane lei (27 milioane euro), in crestere cu 17% fata de anul anterior. Compania isi mentine ritmul de crestere cu doua cifre in contextul in care piata serviciilor medicale inregistreaza o crestere cu o singura cifra.

Cele mai importante cresteri au fost inregistrate de Spitalul OncoFort (27%), sectiile noi de radioterapie si chimioterapie, din 2017 semestrul 2, au preluat listele de asteptare, iar noul aparat de radioterapie Versa HD lucreaza la capacitate maxima. Cu noile tehnologii implementate pot fi abordate o paleta mult mai mare de afectiuni oncologice.

Serviciile de spitalizare de zi au inregistrat cresteri cu 23%, iar serviciile de laborator au avut cresteri cu 18%, atat prin marirea numarului de pacienti arondati in centrele existente dar si prin deschiderea unor noi laboratoare sau centre de recoltare. Totodata centrele Gral Medical din provincie, ce isi desfasoara activitatea in 6 judete din tara, au terminat cu un avans de 25% fata de perioada similara a anului trecut.

Pentru anul 2018 compania si-a bugetat venituri in crestere cu 20% pe fondul diversificarii serviciilor din cadrul centrelor existente cat si prin planul de dezvoltare a ce implica deschiderea de centre medicale noi. Gral Medical a prevazut pentru anul 2018 investitii in capitala dar si in alte orase din tara.

veniturile furnizorului de servicii medicale Gral Medical"Imi doresc sa finalizez, in maxim doi ani, trei proiecte de mari dimensiuni in capitala si provincie. OncoFort Pitesti este primul proiect ce a fost demarat si asteptam autorizatiile si pentru urmatoarele”, a mentionat Robert Serban, actionar Gral Medical.

Citeste si:
Vodafone, venituri de 232 milioane de euro in trimestrul trei
Vodafone, venituri de 232...

OncoFort Pitesti este un proiect greenfield desfasurat pe o suprafata de peste 1.000mp, lucrarile au fost deja initiate, iar termenul de la care pacientii argeseni vor primi un tratament este sfarsitul anului, pana atunci pacientii sunt preluati in capitala sau pot beneficia de servicii de second opinion prin telemedicina. Investitia in centrul medical OncoFort din Pitesti se ridica la 5 milioane euro, sume atrase in mod egal de la banci si din surse proprii. Centrul medical oncologic cuprinde sectii in regim de ambulatoriu sau spitalizare de zi dotate cu aparatura de ultima generatie. In cadrul centrului pacientii vor primi aceleasi servicii de excelenta ca la spitalul OncoFort din capitala si anume: radioterapie performanta, chimioterapie, analize medicale de laborator si imagistica medicala.

In anul 2017 divizia de laboratoare Gral Medical a crescut cu 2 laboratoare, pana la 13 laboratoare, la care se adauga 13 clinici si un spital privat cu o capacitate de 90 de paturi, cumuland in total o retea de 27 de centre medicale in 7 judete din tara.

Gral Medical este una dintre cele mai mari companii de servicii medicale private din Romania si unul dintre liderii pe segmentul oncologic, al analizelor de laborator in capitala si al cardurilor de sanatate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt Gral Medical si Medical Center Gral.

Citeste si:
MedLife bifeaza o noua achizitie in Moldova
MedLife achizitioneaza unul...

Sursa foto: Shutterstock / Charles Knowles

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Noul restaurant Kane, redeschis dupa o investitie de 500.000 de euro