Gral Medical a înregistrat la nivel de grup o creștere cu 50% a veniturilor în primul semestru al anului 2021, față de perioada similară a anului anterior, astfel compania a depășit 25 milioane euro cifră de afaceri în semestrul 1 din 2021. Rezultatele sunt peste estimările inițiale, având în vedere că proiecțiile financiare pentru anul 2021 au fost de 45 de milioane de euro.

Creșterile cele mai importante s-au înregistrat atât pe divizia de laboratoare Gral și a centrelor de imagistică, dar și pe segmentul oncologic, unde compania deține o rețea de centre medicale sub marca OncoFort, poziționate strategic în șase județe din țară. Numărul de pacienți ce au apelat la serviciile medicale din centrele Gral a înregistrat creșteri de peste 70% în provincie și 30% în Capitală.

În urma investiției în laboratorul de biologie moleculară și a feedback-ului pozitiv din partea pacienților, numărul de cereri pentru un test PCR sau a unui test rapid antigen COVID- 19 a rămas constant lună de lună.

Suntem încrezători că vom reuși până la sfârșitul anului să atingem veniturile bugetate propuse de 45 milioane de euro. Ne vom focusa în continuare pe inovație și pe deschiderea de spitale oncologice.

Robert Șerban, acționar Gral Medical

Bugetul de investiții al companiei pentru anul 2021 se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, un buget ce este orientat cu predilecție către:

  • două spitale oncologice,
  • deschiderea de laboratoare sau centre regionale de recoltare în județe unde compania nu activează.

Gral Medical deține, în prezent, 17 laboratoare, cel mai nou laborator intrat în rețeaua Gral este situat în Timișoara, 38 de centre regionale de recoltare, 16 clinici și centre de imagistică și 5 spitale oncologice cu o capacitate de 120 de paturi.

“Suntem în discuții pentru preluarea mai multor centre, nu este simplu să asimilezi complet un centru nou pe standardele noastre, având în vedere că pe lângă activele contabile noi preluăm și un personal ce are nevoie de timp ca să se adapteze cu noile obiective, de aceea resursa umana este un activ foarte important pentru noi. Vom fi deschiși la preluări de centre noi acolo unde estimăm o capacitate ridicată a centrului de a genera cash flow în următoarea perioadă”, a mai spus Șerban,.

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din România, iar în prezent este lider pe segmentul oncologic, al analizelor de laborator din Capitală și al cardurilor de sănătate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante două firme ale grupului sunt: Gral Medical și Medical Center Gral.

Sursa foto: Gral Medical

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri