Masuri de protectie la nivel european pentru toti angajatii

Discutiile despre siguranta si protectia angajatilor se afla in centrul atentiei Uniunii Europene.

Printre alte obligatii referitoare la mediul de munca, orice angajator trebuie sa ofere personalului echipament de protectie si toate auxiliarele necesare prestarii activitatii in conditii optime de lucru, ferite de orice risc. Cu toate acestea, un studiu GfK, realizat intre lunile Iulie-Noiembrie 2012 in Belgia, Germania, Polonia si Regatul Unit al Marii Britanii, prezinta niste cifre ingrijoratoare: 80% dintre respondentii sondajului au sustinut ca isi spala echipamentele de lucru acasa, iar un procent de 93% considera aceasta operatiune suficienta, afirmand ca echipamentele se pot curata de la prima spalare, bazandu-se doar pe o analiza vizuala privind uniformele, nu si pe calitatea pastrarii propietatilor lor de protectie.

Curatarea profesionala vs. curatarea acasa

Desi poate parea o solutie la indemana, curatarea acasa este o activitate care poate provoca repercusiuni nefaste asupra sanatatii angajatilor, precum si a produselor create sau manipulate de catre acestia:
- curatarea este superficiala, in absenta tehnologiei special create pentru a elimina substante agresive si chimicale (prin temperaturi prea mici si prin utilizarea de detergenti ineficienti)
- un alt aspect, desori ignorat, este existenta risculului de contaminare a tuturor articolelor de imbracaminte
- lipsa trasabilitatii uniformelor de lucru poate crea dificultati in determinarea cauzelor care au produs o stare de accident pentru angajati
- uniformele de lucru isi pierd din proprietati iar textura sufera, angajatul fiind pus in pericol



O alternativa este curatarea industriala, care prezinta beneficii ce nu pot fi obtinute in mediul domestic si care nu trebuie ignorate de catre manageri. Iata cateva avantaje ale curatarii profesionale:
- tehnologia de inalta calitate asigura procesarea echipamentelor de lucru printr-un ciclu de curatare complet, care elimina microbii si reziduurile toxice, fara a afecta stratul protector al hainelor
- monitorizarea RFID ( Identificare de inalta precizie prin utilizarea etichetelor care sunt citite cu ajutorul undelor radio) care, datorita stocarii de informatii, asigura trasabilitatea uniformelor de lucru si a proceselor de curatare efectuate.
- eliminarea contaminarii gratie igienizarii corespunzatoare a uniformelor de lucru prin procese tehnologice avansate, ce nu pot fi reproduse la domiciliu
- imbracamintea corporativa este ingrijita corect si devine un etalon pentru companie, dar si un mijloc facil de identificare a angajatului

In contextul legislatiei UE amintite mai sus, eficientizarea proceselor de lucru se bazeaza pe gradul de atentie acordat de catre companii si organizatii managementului uniformelor pentru angajati. Indiferent de industria in care activeaza companiile, externalizarea ingrijirii echipamentelor pentru angajati reprezinta o modalitate ecologica si eficienta din punctul de vedere al minimizarii costurilor pe termen lung. Iar asigurarea conditiilor optime pentru sanatatea si confortul angajatilor nu va mai fi o provocare.
Serviciile profesionale de curatare reprezinta un pas esential in activitatea oricarei companii ce pune pe primul loc buna-desfasurare a proceselor de munca si preventia accidentelor de munca. Cea mai simpla cale de a preveni aceste riscuri o reprezinta externalizarea serviciului de inchiriere si ingrijire a textilelor.

Cu 170 de ani de activitate in oferirea de solutii pentru ingrijirea textilelor si echipamentelor de lucru, Lindström, companie europeana de top in domeniul serviciilor pentru produse textile, inchiriaza si gestioneaza uniformele de lucru pentru angajatii companiilor din varii domenii, precum industria alimentara, industria usoara si grea, HoReCa sau din domeniul medical.
Dan Stere, Director General Lindström declara ca: "Serviciile de curatare profesionala, oferite clientilor nostri, respecta normele europene in vigoare, punand in centru siguranta personalului si garantand atat la nivel micro, cat si macro performanta companiei pe termen lung. In plus, eficientizarea costurilor si a timpilor de lucru raman motive pentru care ne aflam, de atatia ani, in topul alegerilor clientilor.”

Serviciile de inchiriere si ingrijire a textilelor reprezinta o solutie extrem de avantajoasa pentru companiile preocupate de performanta si sanatatea angajatilor, precum si de prevenirea accidentelor la locul de munca.
Investitia continua in echipamente de lucru performante, testarea atenta a materialelor si a modelelor de ingrijire adecvate, precum si toate beneficiile aduse de aceasta solutie ecologica sunt cateva dintre motivele pentru care companiile de top externalizeaza procesul de curatare profesionala a uniformelor angajatilor catre un partener de incredere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri