Directorul general al TAROM, Werner Wollf, a declarat ca Aeroportul International Henri Coanda are nevoie de investitii masive in caile de rulare, intrucat gropile care sunt in pista taie rotile avioanelor, care sunt, astfel, schimbate constant, ceea ce atrage costuri foarte mari pentru companie, noteaza Agerpres.

"La Otopeni, este nevoie de o investitie masiva in caile de rulare si cred ca trebuie sa ne schimbam si acolo modul in care vin pasagerii. Sincer sa va spun, mie nu-mi place ca pasagerii de pe intern sunt lasati undeva in camp si dusi cu autobuzele. Este o chestiune de civilizatie si de o posibilitate de a-i primi.Cu siguranta lucrurile astea se vor schimba, pentru ca este un proiect care este admis la nivel de minister, la nivel de aeroport, din cate stiu eu; o sa vedem ce se intampla. Pe noi, pe moment, nu ne incurca decat gropile din calea de rulare si care ne taie de fapt rotile avioanelor, pe care le schimbam intr-un mod halucinant, ceea ce inseamna costuri masive pentru noi", a spus directorul TAROM, la inaugurarea cursei Iasi – Timisoara.

Wollf a declarat ca rotile sunt schimbate de 3-5 ori pe saptamana, din cauza uzurii, in loc sa fie inlocuite la cateva luni. "Rotile le schimbam destul de des. Normal ar fi la uzura, exista si acolo niste standarde pe care le indeplinim. Cele care sunt taiate, cel putin de 3-4-5 pe saptamana le schimbam", a explicat el.

Bugetul de venituri si cheltuieli al Tarom pe 2017, publicat in martie, anul trecut, prevedea investitii in valoare de circa 295 de milioane de lei, in contextul in care veniturile totale sunt de 983 de milioane de lei, iar cheltuielile s-au ridicat la 757 de milioane de lei. Astfel, profitul companiei a fost de circa 225 de milioane de lei.

TAROM estima o pierdere de 206 milioane de lei pe bugetul de venituri si cheltuieli rectificat pe anul 2017 si publicat la finalul anului trecut.

Consiliul de Administratie al TAROM l-a numit, la finalul lunii noiembrie 2017, pe Wolff Werner-Wilhelm in functia de director general interimar al companiei.

Sursa foto: Photosebia/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri