Smartree, unul dintre liderii din Romania pe piata de externalizare a proceselor de HR, a inregistrat, in 2017, un avans de circa 20% al business-ului, datorita cresterii pe segmentul serviciilor de munca temporara, precum si a celor de externalizare calcul salarial si aplicatii software dedicate proceselor de resurse umane.

In 2017, compania Smartree a raportat o cifra de afaceri de 14,5 milioane de euro, mai mare cu circa 20% fata de anul anterior, cand veniturile s-au situat la 12,2 milioane de euro.

Vectorii de crestere ai business-ului au fost, in principal, serviciile de munca temporara, segment care a crescut atat din punctul de vedere al veniturilor, cu aproximativ 20%, cat si in ceea ce priveste numarul de angajati in acest regim, cu peste 30% fata de media lui 2016. Aceasta crestere este cu atat mai importanta pentru noi, cu cat contextul general este unul defavorabil leasing-ului de personal, segment afectat de conditiile dificile ce caracterizeaza piata muncii in ultimii ani

Adrian Stanciu, CEO Smartree

Veniturile Smartree au inregistrat cresteri de circa 10% anul trecut si pe zona serviciilor de externalizare de calcul salarial si software dedicat proceselor de HR.

Citeste si:
Modestia, integritatea, competenta si viziunea, atributele liderilor
Mesajul Prof. Dr. Robert...

Planuri de dezvoltare pentru 2018

Pentru anul 2018, Smartree mizeaza pe cresterea cotei de piata pe segmentul de munca temporara. De asemenea, compania intentioneaza sa exploateze noile necesitati ale pietei de HR in ceea ce priveste automatizarea si digitalizarea fluxurilor, prin oferirea in paralel cu serviciile de calcul salarial si posibilitatea de inchiriere a tuturor modulelor MyStaff in regim Software as a Service, model ce permite accesul la versiunile noi de aplicatii si suport eficient in conditiile in care atat business-urile, cat si cadrul legislativ se schimba in ritm accelerat.

"Utilizarea acestor tehnologii reprezinta un model foarte practic pentru companiile de diferite dimensiuni, ce permite un grad de autonomie ridicat fata de provider in ceea ce priveste operarea sistemului, o data configurat si instalat. Mai mult, ofera in acelasi timp conditii similare de securitate si protectie a datelor, ruland in paralel atat servicii de externalizare salarizare, cat si inchiriere pe toate celelalte module care adreseaza toate provocarile de HR din cadrul oricarei companii, totul intr-un sistem integrat”, a subliniat CEO-ul Smartree.

Implementarea unor astfel de tehnologii poate genera avantaje majore si plus valoare companiilor, ele fiind concepute pentru a sprijini toate procesele-cheie de HR din intermediul unei organizatii, de la dezvoltare organizationala, pana la planificare strategica.

Citeste si:
CBRE are un nou director de resurse umane
CBRE are un nou director de...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ei impart salariile: cat castiga un om de HR