De asemenea, American Airlines a anulat comanda pentru 22 de avioane Airbus A350 cu doua motoare, scrie Agerpres.

Acordul cu Boeing este evaluat la 12 miliarde de dolari si include optiunea achizitionarii a inca 28 de modele 787, a anuntat grupul aeronautic american. Este a doua oara cand Boeing a convins un client al Airbus sa renunte la comanda si sa cumpere modelul 787. Hawaiian Airlines, singurul client al aeronavelor Airbus A330-800, a decis luna trecuta sa comande in schimb zece modele 787 Dreamliners.

Conform Boeing, pana acum au fost comandate 1.350 de avioane 787 Dreamliner.

"A fost o decizie dificila sa alegem intre Boeing 787 si modelele de la Airbus, A350 si A330neo. In final, am ales 787 Boeing Dreamliner pentru a ne indeplini obiectivul de simplificare a flotei noastre", a afirmat Robert Isom, presedintele American Airlines.

Cum vor evolua principalele...
Citeste si: Cum vor evolua principalele industrii in 2019 la nivel mondial?

In urma acordului cu Boeing, operatorul aerian isi va reduce numarul tipurilor de aeronave pe distante lungi de la cinci la trei, ceea ce va duce la scaderea costurilor legate de mentenanta si pregatirea personalului.

In ultimii ani s-a intensificat concurenta intre gigantii Airbus si Boeing care in prezent se concentreaza pe avioanele din clasa medie, intr-un context de crestere a traficului aerian mondial.