19 Aprilie 2018

Kaufland, 800 de porci pe zi pentru Raftul Romanesc. Cand va fi disponibil raionul in toate magazinele din retea?



Programul este un bun exemplu de cooperare de succes intre fermieri si un retailer modern. In numai cateva luni de la inaugurarea initiativei, din noiembrie 2017, si pana la amenajarea Raftului Romanesc in magazine, Cooperativa Agricola Tara Mea, principalul partener al companiei din acest program, a inregistrat o crestere a business-ului pentru carnea de porc de peste 45%, reunind circa 100 de fermieri mici si mijlocii pentru aceasta categorie. Cand va fi disponibil Raftul Romanesc in toate magazinele din reteaua Kaufland?

Kaufland Romania a lansat Raftul Romanesc, zona special amenajata in magazine, in care sunt expuse separat produsele din carne de porc romaneasca pentru a incuraja clientii sa opteze pentru produse autohtone si a sustine astfel economia locala. Raftul Romanesc este parte din primul program national pentru carne romaneasca, initiat de Kaufland, care ajunge astfel la peste 800 de porci preluati in fiecare zi, pentru a aproviziona magazinele din intreaga tara cu carne de porc de provenienta locala, principalul partener fiind Cooperativa Agricola Tara Mea. Astfel, Kaufland ajunge in anul 2018 la peste 200.000 de porci preluati pe an, cantitate care creste treptat, obiectivul asumat pentru 2020 fiind de 300.000 de porci pe an.

Raftul Romanesc este un raion dedicat exclusiv produselor locale si ofera un sortiment extins de 25 de produse din porc din Romania. Raftul Romanesc este disponibil de azi in magazinele Kaufland din Bucuresti (Barbu Vacarescu si Basarab), iar pana la finalul lunii aprilie va fi prezent in toate cele 119 hipermarketuri din retea.

In prezent, 60% din carnea de porc din vitrinele Kaufland este romaneasca, compania reusind, prin acest program, sa reduca importurile. Prin acest program, Kaufland Romania ofera fermierilor romani garantia preluarii integrale a porcilor crescuti in tara noastra, precum si sprijin pentru dezvoltare si consiliere, potrivit reprezentantilor sai.

,,Misiunea noastra prin acest program este sa dezvoltam, in mod durabil, agricultura nationala si bunastarea animalelor in lantul de aprovizionare si sa stimulam cresterea productiei interne de carne de porc. Este un model care speram sa inspire, fiindca ne arata ca se poate sa gasim la raft produse de la fermierii romani la cele mai inalte standarde de calitate”, a declarat Valer Hancas, Director Comunicare si Corporate Affairs, Kaufland Romania.

Programul, al carui principal partener este Cooperativa Agricola Tara Mea, este un bun exemplu de cooperare de succes intre fermieri si un retailer modern. In numai cateva luni de la inaugurarea initiativei, din noiembrie 2017, si pana la amenajarea Raftului Romanesc in magazine, Cooperativa Agricola Tara Mea, principalul partener al companiei din acest program, a inregistrat o crestere a business-ului pentru carnea de porc de peste 45%, reunind circa 100 de fermieri mici si mijlocii pentru aceasta categorie.

”Am muncit la programul «Raftul Romanesc» mai bine de un an. E greu sa strangi fermierii laolalta, era si mai dificil in conditiile in care nu exista sustinere legala si ne bucuram ca am gasit sustinere din partea Kaufland Romania, carora le multumim”, spune Florin Burculescu, presedinte Cooperativa Tara Mea.

Programul pentru mai multa carne romaneasca la raft, implementat in magazine in cadrul Raftului Romanesc, a fost inaugurat in 2017 de Kaufland Romania, in parteneriat cu Cooperativa Agricola „Tara Mea”, Comisia pentru Agricultura, Silvicultura si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, din dorinta de a raspunde cu o solutie la faptul ca in Romania, 50% din carnea de porc din comert provenea din alte tari si de a sustine dezvoltarea agriculturii locale.

”Va felicit ca ati consacrat acest program si i-ati adus valenta expresivitatii. Ati aratat drumul spre raftul romanesc, ati dat drumul la un culoar al increderii pe care trebuie sa il avem cu totii si sa il pastram deopotriva. Mai sunt multe de facut si va sunt alaturi in aceasta misiune. Sa ne dorim succes in activitatea noastra. Vreau sa intaresc faptul ca trebuie sa sporim efectivele de suine pentru a avea consumatori pentru cerealele pe care fermierii le produc in Romania. Este obiectivul pe care trebuie sa il urmam”, a declarant Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prezent astazi la inaugurarea Raftului Romanesc.

Raftul Romanesc este primul program national cu circuit complet de la fermier la raft si cuprinde doi piloni: pe de-o parte colecteaza integral carnea de porc de la fermierii romani, iar pe de alta parte le ofera educatie pentru dezvoltare. Kaufland a introdus prin acest program un standard de calitate a produsului romanesc: carnea respecta criterii superioare de calitate, ce includ aspecte legate de transare, greutate, standarde microbiologice si de ambalare.



Citeste si