Lantul de restaurante de tip fast-food Spartan a inaugurat in Alba Iulia cea de-a 36-a unitate. Restaurantul functioneaza in sistem de franciza, iar vanzarile din primele cinci zile se situeaza la aproximativ 17.500 de euro. In afara de Alba Iulia, reprezentantii Spartan anunta, pentru 2018, noi deschideri in Sibiu, Bistrita, Timisoara, Cluj-Napoca, Bucuresti.

“Intrarea Spartan, o marca 100% romaneasca, pe piata din Alba Iulia in anul centenarului, are o incarcatura simbolica: suntem o marca autohtona care promoveaza valorile romanesti, toata carnea pe care o folosim provine din Romania, iar retetele cu specific grecesc au fost reinterpretate pentru a se potrivi pietei locale. Extinderea in Sibiu, programata pentru anul acesta, va marca prezenta Spartan in majoritatea marilor orase ale Romaniei”, a declarat Stefan Mandachi, CEO Strong MND, compania detinatoare a francizei Spartan.

In prima zi de la deschidere, s-au inregistrat circa 1.000 de clienti, ceea ce reprezinta un numar record raportat la evenimentele similare, organizate in centrul comercial Alba Mall. Vanzarile din primele cinci zile se situeaza la aproximativ 80.000 lei (circa 17.500 euro).

Alba Iulia se numara printre orasele extrem de atractive pentru turisti, atat romani cat si straini, datorita obiectivelor istorice si culturale. Conform datelor Directiei Regionale de Statistica Alba, in primele 10 luni din 2017, circa 150.000 de turisti s-au cazat in judetul Alba, in crestere cu 15,1% fata de aceeasi perioada din 2016.

“Am convingerea ca numarul mare de turisti care viziteaza anual Alba Iulia va contribui atat la succesul restaurantului, cat si la o mai mare popularizare a marcii in afara tarii”, a explicat Gabriel Melniciuc, Director General al Spartan Romania.

Proprietarul lantului de...
Citeste si: Un sucevean a construit primul metru de autostrada din Moldova

In afara extinderii la nivel national, fondatorul Spartan are in plan si reluarea demersurilor pentru deschiderea primului restaurant din afara tarii. In prezent, reteaua Spartan numara 36 de restaurante, proprii si francizate, si este pe locul trei in topul celor mai extinse retele de restaurante de tip fast-food, la nivel national. Cifra de afaceri inregistrata la nivelul intregului grup (restaurante proprii si restaurante francizate) in 2016 este de 14 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ce lectii de leadership a invatat un CEO de la McDonald's