Kaufland Romania a publicat primul Raport de Sustenabilitate al companiei, realizat conform celui mai important standard international de raportare, Global Reporting Initiative (GRI). Potrivit documentului, la Kaufland Romania lucrau, la sfarsitul lunii februarie 2017, peste 15.000 de romani. Alte cifre din raport: peste 70% dintre furnizorii Kaufland sunt producatori romani. Cat castiga, in prezent, un lucrator comercial de la Kaufland Romania?

Cele mai importante arii ale Raportului de Sustenabilitate Kaufland Romania 2016 includ etica si guvernanta corporativa, viziunea si strategia de sustenabilitate, reducerea risipei de hrana, mediul de lucru corect, reducerea amprentei de mediu, lantul de furnizori, comunitatea Kaufland Romania si altele.

Raportul analizeaza activitatea companiei in ceea ce priveste dezvoltarea angajatilor, contributia in cadrul comunitatilor, investitiile in lantul de aprovizionare sau protectia mediului - si ofera, de asemenea, informatii privind performanta companiei din perspectiva dezvoltarii sustenabile, alaturi de o serie de obiective si tinte asumate pentru urmatorul an financiar.

Kaufland Romania, Kaufland, sustenabilitate, angajati Kaufland, Valer Hancas

,,Kaufland Romania este o organizatie deschisa, transparenta, al carei obiectiv este sa depaseasca cerintele legislative minime obligatorii si sa atinga sau sa depaseasca cele mai bune practici existente in prezent la nivel international. Acest lucru se poate materializa lucrand impreuna cu partenerii nostri (…). Suntem aici pe termen lung si vrem sa ne dezvoltam sustenabil impreuna cu societatea si economia Romaniei. Sustenabilitatea este parte integranta din modul nostru de business. Luam decizii cantarind cu atentie impactul nostru asupra mediului inconjurator, asupra comunitatilor in care ne desfasuram activitatea, asupra lantului de furnizori, a clientilor si a angajatilor nostri, pentru ca avem un rol esential in comunitate”, declara Valer Hancas, Director Comunicare si Corporate Affairs Kaufland Romania.

Cifrele Kaufland Romania pentru anul financiar martie 2016-februarie 2017

  • Peste 110 milioane de euro a investit compania in 2016 in modernizarea si extinderea retelei;
  • 2.000 de produse marca proprie si 70 de marci proprii Kaufland;
  • Peste 70% din furnizorii companiei sunt romani;
  • Peste 50% dintre produsele comercializate sunt autohtone, compania avand o politica de achizitii ce ofera prioritate producatorilor locali;
  • 15.478 de angajati lucrau in companie la data de 28.02.2017.
  • 36 de ani este varsta medie in echipa;
  • 47% din functiile de middle management sunt ocupate de femei;
  • In 2016, 7,89% dintre angajati aveau peste 50 de ani, iar 69 de angajati erau persoane cu dizabilitati;
  • Si in 2016-2017, salariul minim la Kaufland a fost mai mare decat cel minim legal; in prezent, venitul oferit de Kaufland Romania lucratorilor comerciali este de 2.800 lei brut pe luna, incluzand atat tichetele de masa, cat si tichetele cadou oferite de Craciun si de Paste.
  • Compania ofera angajatilor asigurare de sanatate, zile de concediu de odihna in plus, oportunitati de dezvoltare profesionala, tichete de reduceri si alte beneficii;
  • 1.809 angajati au beneficiat de cursurile de instruire pe care le-a implementat compania in 2016;
  • Kaufland a investit peste 6 milioane de euro (28.580.183 lei) in comunitate, prin proiectele derulate cu ONG-uri in cursul anului 2016, in cauze sociale, sport & sanatate, educatie, cultura si pentru mediul inconjurator;
  • Peste 800.000 de oameni au beneficiat de investitiile Kaufland in comunitate;
  • Protectia mediului e un aspect important pentru Kaufland. Peste 47.000 de tone de deseuri au fost reciclate in 2015 & 2016, dintre care plastic, ambalaje, baterii, ulei de gatit etc.

In realizarea raportului, compania a derulat o cercetare de piata in care a implicat toti partenerii sai: angajati, furnizori, clienti, parteneri de afaceri, autoritati, media si ONG-uri, cu scopul de a determina temele care influenteaza relatia acestora cu Kaufland Romania. Raportul face parte dintr-un amplu proces de investitii in sustenabilitate demarat de companie. In cadrul acestui proces, Kaufland a creat si prima sa echipa de sustenabilitate. Echipa reuneste 15 reprezentanti din fiecare departament al companiei, ce au fost instruiti prin intermediul unor sesiuni de formare de catre experti in sustenabilitatea de business.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri