Hili Properties plc, grupul maltez care a achizitionat anul trecut Centrul de Afaceri ART din Bucuresti, a inregistrat un profit operational de 4,4 milioane de euro pentru anul incheiat la 31 decembrie 2017, fata de 3 milioane de euro in anul precedent, dupa o crestere de 31% in venituri. De la sfarsitul anului trecut, Hili Properties a realizat activitati de dezvoltare in Letonia si Romania, urmarind o strategie de diversificare a fluxului de venituri.

Printr-o noua companie, Premier Assets SRL, Hili Properties va dezvolta proprietati pentru McDonald's si intentioneaza sa construiasca in Romania cate doua restaurante noi pe an, in urmatorii trei ani. Pentru aceste proiecte a fost alocata o investitie totala de 10 milioane de euro. Hili Properties se va angaja, de asemenea, sa dezvolte proprietatea care va gazdui cel mai nou restaurant McDonald’s de 1,5 milioane de euro, din Letonia.

Parte a companiei malteze Hili Ventures, Hili Properties detine si administreaza proprietati comerciale inchiriate in Letonia, Lituania, Estonia, Malta si Romania. Portofoliul companiei, in valoare de 100 de milioane de euro, include patru cladiri de birouri, noua centre comerciale si noua proprietati care gazduiesc restaurantele McDonald's ce apartin grupului Premier Capital plc, partenerul pentru dezvoltare a McDonald's in Romania, Malta, Grecia si tarile baltice.

Hili Properties

Anul trecut, cresterea veniturilor Hili Properties a venit, in principal, in urma achizitiei Centrului de Afaceri ART din Romania. Achizitia a contribuit, de asemenea, la cresterea activelor nete de la 28,2 milioane de euro in 2016 la 38,4 milioane de euro anul trecut. Inchirierea imobilelor s-a realizat in procent de 95%, iar durata medie ponderata a inchirierii pentru intregul portofoliu al grupului a crescut la 9,2 ani (de la 7,6 ani in anul 2016).

Citeste si:
Val de solidaritate: McDonald`s livrează mâncare, Kaufland donează...
Val de solidaritate:...

”Am reusit sa ne indeplinim obiectivul de a spori veniturile si cresterea activelor nete in 2017 si ne vom continua eforturile de a le consolida mai departe in acest an. Ne-am angajat intr-o strategie de modernizare a unor proprietati existente si ne concentram pe revizuirea portofoliului nostru si gestionarea eficienta a costurilor. In plus, analizam o serie de potentiale achizitii pentru a identifica oportunitatile de crestere a portofoliului. In plus, in acest an, vom sprijini si compania noastra sora, Premier Capital, in planurile sale de dezvoltare pentru pietele din Romania si Letonia”,declara Sandra Murniece, Director Executiv al Hili Properties.

Hili Properties este divizia proprietatii Hili Ventures, un grup multidisciplinar cu sediul in Malta. Hili Ventures este implicata in activitati multilaterale in parteneriat cu McDonald's si Apple, logistica, inginerie, tehnologie si proprietate prin intermediul a sase divizii. Prezent in noua tari, cu o echipa de 8.300 de oameni, Hili Ventures este partener al Allison, Cisco, CMA CGM, Konecranes, IBM, Lenovo, Microsoft, NCR, Peterson, Terberg, Tranter, Diebold Nixdorf, dar si al altor marci globale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
McDonald’s deschide încă un restaurant, în vreme de pandemie.Unde se află acesta
Setari Cookie-uri