APMGR afirma ca situatia este disperata, mii de medicamente ieftine fiind retrase deja de pe piata, se gasesc din ce in ce mai greu sau sunt la risc sa dispara. Este bine cunoscut cazul Cisplatin, un medicament esential pentru bolnavii de cancer care a fost la dispozitia bolnavilor cu mari sincope in ultimul an. Alte medicamente esentiale pentru tratarea afectiunilor oncologice si nu numai, ca de exemplu, Bleomicina, Fluorouracil, Flutamida, sau Tamoxifen, sunt pe cale sa fie scoase din fabricatie sau sa nu mai fie importate in Romania.

APMGR trage un semnal de alarma asupra faptului ca mii de medicamente cu pret scazut, majoritatea fabricate in Romania, risca sa lipseasca din farmacii. Aproximativ doua treimi dintre acestea sunt medicamente sub 25 de lei, utilizate de peste 8,5 milioane de pacienti, de batrani si bolnavi cronici, de oameni cu venituri reduse.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock / Photography JB