Avon, lider pe piata cosmeticelor din Romania, cu o cifra de afaceri de peste 560 milioane lei in 2017, a ajuns la un portofoliu de peste 1.000 de produse, dintre care parfumuri, produse pentru machiaj, ingrijirea corpului, tenului si parului, precum si produse de fashion & home.

Avon este prezent de peste 21 de ani pe piata din Romania, timp in care si-a mentinut o pozitie de top in preferintele consumatorilor, reusind in acelasi timp sa puna bazele uneia dintre cele mai mari comunitati de femei.

In ultimii 5 ani, Avon si-a crescut afacerile cu aproape 24%, de la 451 milioane lei in 2013 la 560 milioane lei in 2017. Totodata, in aceeasi perioada profitul companiei a crescut cu peste 65%, ajungand anul trecut la 74 milioane lei.

Avon Cosmetics Romania 2013 2014 2015 2016 2017
Cifra de afaceri 451,8 milioane lei 474 milioane lei 497,7 milioane lei 550,7 milioane lei 560,1 milioane lei
Profit 44,3 milioane lei 48,9 milioane lei 55,2 milioane lei 61,6 miliaone lei 74 milioane lei
Nr. salariati 317 312 351 330 308

Sursa date: Ministerul Finantelor Publice

Brosura Avon are in continuare o penetrare mare in piata, se tiparesc in jur de 600.000 de brosuri o data la trei saptamani. In acelasi timp, in mediul online clientul are posibilitatea sa acceseze direct produsele si sa le cumpere din My Avon Store, fiind atasat unui reprezentant in mod automat.

Pe piata locala, Avon are in jur de 120.000 reprezentati activi, iar unul dintre avantajele competitive pe care le are compania este accesul in zona rurala, unde alte branduri ajung mai greu. Pentru mediul rural, compania are strategii de vanzare usor diferentiate de mediul urban, dat fiind ca nevoile consumatorilor sunt diferite.

Avon Cosmetics Romania, un hub european al frumusetii

Avon Cosmetics detine in Romania un centru operational care deserveste 5 piete din Europa, ridicat in Chiajna cu o investitie de peste 12 milioane dolari, in anul 2006.

Timp de 21 de ani, Avon a investit constant in campanii de lupta impotriva violentei domestice sau a cancerului la san. De asemenea, a promovat respectul pe care societatea il datoreaza femeilor pentru rolul lor in dezvoltarea comunitatii, militand continuu pentru sanatatea si standardul lor de viata.

In prezent, Avon Romania este condusa de Andreea Moldovan, care coordoneaza activitatea brandului in cinci tari, precum Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia si Albania.

“Romania este un model de business pentru foarte multe tari din Europa, este sustinuta si de evolutia pietei. Anul trecut, Avon Romania a inregistrat cea mai mare crestere din Europa Centrala si, in continuare, toata lumea e cu ochii pe tara noastra in lumea Avon, pentru ca e tara care a reusit sa-si mentina din 2002 pozitia de lider de piata. Avem in plan sa crestem in continuare”, spunea Andreea Moldovan, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Andreea Moldovan este a doua romanca expat care se intoarce in Romania, dupa ce Angela Cretu a revenit in tara pentru a conduce operatiunile din 19 piete, in rolul de group vice president Avon Central Europe.

Sursa foto: Shutterstock / Darios

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri