Avon Cosmetics, compania de vanzari directe, a aniversat recent 15 ani de activitate in Romania. Vezi rezultatele inregistrate de companie de la intrarea pe piata locala, in anul 1997.

Avon si-a inceput investitiile in Romania in anul 1999, odata cu deschiderea primului Centru Operational din Tunari, o etapa importanta in dezvoltarea business-ului local. Centrul includea un depozit si o linie de asamblare, ceea ce a creat posibilitatea de a primi si onora comenzile mult mai rapid, pana in acel moment coletele fiind livrate din Ungaria.

Ulterior, compania a inaugurat Centrului Express Lahovari din Bucuresti, in 2004, unde reprezentantii Avon beneficiau de urmatoarele servicii: plasarea comenzilor online, livrarea in 24 de ore a comenzilor si participarea la cursuri de frumusete. In 2006 a fost inaugurat si Centrul Operational Chiajna, o investitie de 12 milioane de dolari, care deserveste 5 piete: Romania, Moldova, Bulgaria, Albania si Macedonia.

In cei 15 ani, compania a vandut peste 5 milioane de produse, pentru peste 6 milioane de clienti, iar din 2002 este lider pe piata locala de cosmetice. 9 din 10 femei folosesc cel putin un produs Avon si aproape jumatate dintre ele folosesc produse Avon de mai bine de 5 ani, conform studiului Nielsen, din mai 2011.

Din 1997, Avon a comercializat 34 milioane de parfumuri si 15 milioane de rujuri.

In prezent, aproximativ 150.000 de persoane lucreaza pentru Avon Romania, fiind fie reprezentanti, fie angajati in zona comerciala sau operationala.

Totodata, Romania este prima tara din lume in ceea ce priveste talentele exportate in alte tari in care compania este prezenta. In acest moment, Avon Romania are 22 de expatriati, in functii regionale sau de general manageri pentru alte tari sau miniregiuni.
De asemena, primul director general al companiei, Angela Cretu, este in prezent Senior Vice President CEE, cel mai tanar manager din istoria Avon care ocupa aceasta pozitie, dupa ce a detinut pozitii diverse, inclusiv in structuri globale.

Avon Cosmetics este prezenta in peste 100 de tari, cu 42 000 de angajati si peste 6 milioane de reprezentanti. Portofoliul produselor companiei cuprinde marcile Avon Color, ANew, Skin-So-Soft, Avon Solution, Advance Techniques.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri