„Din perspectiva a dinamicii veniturilor, sectorul a avut o evolutie de 15% in 2016 comparativ cu anul precedent, cu toate ca peste o treime dintre companiile analizate s-au confruntat cu o scadere a cifrei de afaceri. Desi a crescut profitabilitatea, jumatate dintre companii au inregistrat o scadere a rezultatului net. Mai mult, 1 din 2 firme are un grad de indatorare peste 80%, in conditiile in care 62% din totalul datoriilor este reprezentat de datorii curente”, a declarat Alexandru Fotia, Senior Financial Analyst, Coface Romania.

10% dintre cheltuielile lunare ale unei gospodarii sunt indreptate spre produsele farmaceutice, acest tip de marfa avand un pret relativ constant in ultimul an (conform indicelui de preturi). Insumat, aproximativ 70 lei lunar au fost cheltuiti pe produsele farmaceutice, depasite doar de doua alte tipuri de marfuri nealimentare, tutun si carburant.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock / i viewfinder