Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii private de sanatate si de diagnostic din Romania, a finalizat procesul de achizitie a centrului medical Phoenix, o retea de opt unitati medicale private din zona Olteniei.

In urma acestei tranzactii Medicover isi extinde prezenta intr-o regiune cu un potential ridicat de crestere. Aceasta este a treia mare tranzactie a grupului suedez in Romania in acest an dupa preluarea Spitalului Pelican din Oradea si a Centrului Medical Academica din Bucuresti.

Centrul Medical Phoenix este un operator medical privat din Oltenia care detine o retea de opt centre medicale in Craiova, Targu Jiu, Slatina, Calafat si Dragasani.

„Anul acesta este unul foarte important pentru dezvoltarea Medicover Romania. Am reusit sa intram cu o prezenta puternica in doua regiuni cheie din Romania, respectiv cea de nord-vest prin achizitia Spitalului Pelican si cea de sud-vest prin achizitia centrului medical Phoenix. Doctorii care au fondat aceste retele medicale doresc sa ramana parte din echipa Medicover, sa dezvolte aceste retele si sa ofere servicii medicale la cel mai inalt nivel”, declara Adrian Peake, general manager, Medicover Romania.

Medicover, un furnizor international de servicii medicale si de diagnostic, listat la bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a raportat venituri totale de 323 de milioane de euro in prima jumatate a anului 2018. Romania este una dintre pietele principale pe care activeaza Medicover prin intermediul retelei medicale Medicover si si prin laboratoarele si centrele de recoltare Synevo. Veniturile Medicover si Synevo din Romania au crescut in prima jumatate a anului cu 17,2% pana la 42,2 milioane euro.

Medicover este intr-un plin proces de extindere a prezentei pe piata din Romania. In luna iulie compania a finalizat achizitia centrului medical Academica, operator care detine doua clinici in Aviatorilor si Pitar Mos.

In luna septembrie, Medicover a finalizat procesul de achizitie a spitalului Pelican din Oradea. Tranzactia a vizat achizitia unui procent de 80% din actiunile spitalului Pelican. Medicii chirurgi care au fondat spitalul Pelican raman in echipa de conducere si vor detine un pachet de actiuni minoritar. In luna mai a acestui an, compania a anuntat ca valoarea tranzactiei este de 23 milioane de euro, suma care include pretul de achizitie, plata datoriilor, transferul unor active si investitii in zona operationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri