Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Romania, a finalizat procesul de achizitie a spitalului Pelican din Oradea. In urma aprobarii primite din partea Consiliului Concurentei pentru aceasta tranzactie, Medicover ar deveni liderul pietei de servicii de sanatate din regiunea de nord vest a tarii. Aceasta este a treia mare achizitie a companiei anul acesta, dupa preluarea centrului medical Academica si semnarea unui acord de cumparare a centrului medical Phoenix, din zona Olteniei.

Tranzactia a vizat achizitia unui procent de 80% din actiunile spitalului Pelican. Medicii chirurgi care au fondat spitalul Pelican raman in echipa de conducere si vor detine un pachet de actiuni minoritar. In luna mai a acestui an, compania a anuntat ca valoarea tranzactiei este de 23 milioane de euro, suma care include pretul de achizitie, plata datoriilor, transferul unor active si investitii in zona operationala.

Pelican detine un spital cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic si alte activitati auxiliare. Spitalul Pelican se afla in plin proces de extindere prin constructia unei noi facilitati cu o suprafata de 4.000 de metri patrati care va aduce un plus de circa 100 de paturi si o unitate dedicata cercetarii.

Medicover Romania detine un spital in Bucuresti inaugurat in anul 2012, cu o suprafata de peste 7.000 mp, desfasurata pe sapte niveluri. Spitalul multidisciplinar Medicover din Bucuresti are ambulatoriu integrat si ofera acces la maternitate, pediatrie, specialitati chirurgicale, specialitati medicale si imagistica.

Medicover este intr-un plin proces de extindere a prezentei pe piata din Romania. In luna iulie compania a finalizat achizitia centrului medical Academica, operator care detine doua clinici in Aviatorilor si Pitar Mos. De asemenea, la inceputul lunii trecute Medicover a initiat procesul de achizitie al centrului medical Phoenix, operator medical privat din Oltenia care detine o retea de opt centre medicale in Craiova, Targu Jiu, Slatina, Calafat si Dragasani. Dupa finalizarea acestei din urma tranzactii reteaua de clinici Medicover va creste de la 20 de unitati la inceputul anului pana la un numar de 37, repartizate in toate regiunile mari ale tarii.

Medicover, listata la bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a raportat o crestere a veniturilor de 13,9% in prima jumatate a anului 2018, comparativ cu perioada similara din anul precedent, pana la o valoare de 323 milioane euro. Compania este prezenta in Romania prin reteaua medicala Medicover si prin laboratoarele si centrele de recoltare Synevo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri