Tranzactia a vizat achizitia unui procent de 80% din actiunile spitalului Pelican. Medicii chirurgi care au fondat spitalul Pelican raman in echipa de conducere si vor detine un pachet de actiuni minoritar. In luna mai a acestui an, compania a anuntat ca valoarea tranzactiei este de 23 milioane de euro, suma care include pretul de achizitie, plata datoriilor, transferul unor active si investitii in zona operationala.

Pelican detine un spital cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic si alte activitati auxiliare. Spitalul Pelican se afla in plin proces de extindere prin constructia unei noi facilitati cu o suprafata de 4.000 de metri patrati care va aduce un plus de circa 100 de paturi si o unitate dedicata cercetarii.

Medicover Romania detine un spital in Bucuresti inaugurat in anul 2012, cu o suprafata de peste 7.000 mp, desfasurata pe sapte niveluri. Spitalul multidisciplinar Medicover din Bucuresti are ambulatoriu integrat si ofera acces la maternitate, pediatrie, specialitati chirurgicale, specialitati medicale si imagistica.

Medicover este intr-un plin proces de extindere a prezentei pe piata din Romania. In luna iulie compania a finalizat achizitia centrului medical Academica, operator care detine doua clinici in Aviatorilor si Pitar Mos. De asemenea, la inceputul lunii trecute Medicover a initiat procesul de achizitie al centrului medical Phoenix, operator medical privat din Oltenia care detine o retea de opt centre medicale in Craiova, Targu Jiu, Slatina, Calafat si Dragasani. Dupa finalizarea acestei din urma tranzactii reteaua de clinici Medicover va creste de la 20 de unitati la inceputul anului pana la un numar de 37, repartizate in toate regiunile mari ale tarii.

Posta Romana scapa de...
Citeste si: Posta Romana scapa de imprimantele vechi

Medicover, listata la bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a raportat o crestere a veniturilor de 13,9% in prima jumatate a anului 2018, comparativ cu perioada similara din anul precedent, pana la o valoare de 323 milioane euro. Compania este prezenta in Romania prin reteaua medicala Medicover si prin laboratoarele si centrele de recoltare Synevo.