Cristina Timis, co-fondator Cris-Tim, a renuntat la afacerea ei proprie in 2002 pentru a creste patru copii. In 2014 a luat-o de la zero si acum estimeaza ca va incheia anul 2018 cu afaceri de 500.000 de euro. Pe langa Cris-Tim, ea si-a dorit un business prin care sa imbine terapiile alternative traditionale cu cele inovatoare si a deschis Clinica Eliade.

Clinica Eliade, specializata in chirurgie estetica si spa medical, a fost infiintata de Cristina Timis cu o investitie initala de aproape 1 milion de euro. Pe parcursul anilor au mai fost investiti in jur de 90.000 euro pentru a modifica structura cabinetelor si aparatura medicala.

“Am inceput antreprenoriatul in 1990 alaturi de sotul meu. Am avut cateva incercari nereusite, dar in anul 1992 am reusit sa fondam compania de familie Cris-Tim. Fara nici un know-how in acest domeniu de procesare al carnii, am luat aceasta decizie pentru a raspunde propriei exigente pe care o aveam fata de calitatea pe care doream. Astazi, Cris-Tim inseamna un grup de 2.700 angajati si 5 linii de business”, a povestit, intr-un interviu acordat wall-street.ro, Cristina Timis.

Clinica Eliade este al doilea centru de medicina integrativa pe care il infiinteaza Cristina Timis, primul fiind in anul 2002, dar pe care nu a reusit sa-l sustina. Dupa ce au crescut cei patru copii ai ei, a decis sa se focuseze pe ce ii place. Astfel, la sfarsitul anului 2014 si-a relansat afacerea.

“Clinica este un concept care imbina un departament de spa medical, reprezentat de tratamente si terapii de medicina alternativa si un departament de chirurgie estetica. Avem 8 cabinete in care oferim o gama extinsa de terapii si tratamente. In prima jumatate a acestui an am avut peste 4.300 de clienti, valoarea bonului mediu pentru anul 2018 este in jur de 270 lei pentru tratamente de spa medical, circa 286 lei pentru tratamente cosmetice, 1.194 lei pentru injectologie si aproape 3.400 lei pentru chirurgie”, a precizat fondatoarea Clinicii Eliade.

Din ianuarie 2018 si pana in prezent, aproape 1.000 de pacienti au apelat la serviciile clinicii: circa 570 au optat pentru spa, iar peste 410 au avut nevoie de chirurgie.

Cristina Timis, fondatoarea Clinicii Eliade

Ce potential are piata spa in Romania?

Cristina Timis sustine ca terapiile spa medical sunt din ce in ce mai valorizate si sunt multi clienti educati in acest domeniu.

“Cel mai important factor tine de educatia publicului din Romania, care nu are in cultura preventia si abordarea metodelor alternative de tratament. Cel mai important factor sustenabil de crestere depinde de importanta pe care oamenii o acorda stilului de viata, aspectului preventiv al sanatatii si nu doar celui curativ”, a adaugat Cristina Timis.

Cea mai mare provocare pe care le intampina antreprenoare este lipsa personalului. “Nu avem nicio lege pentru pregatirea personalului din acest domeniu, nu se pot face scoli, nu se pot da diplome, deci nu gasim oameni pregatiti. “E o provocare pentru noi sa gasim profesionisti in domeniu. Totodata, ne este greu pentru ca astfel de servicii nu sunt decontate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, desi ajuta foarte mult pacientii”, a mai spus Timis.

De abia in al 4-lea an de activitate compania a inceput sa inregistreze profit

In 2017 compania a incheiat cu o cifra de afaceri in jur de 250.000 euro, iar de la inceputul anului pana in septembrie a fost peste 368.000 euro. Fondatoarea estimeaza ca cifra de afaceri va ajunge anul acesta in jur de 500.000 euro si va obtine pentru prima data profit.

“In 2014 am deschis clinica si din pacate asocierea in care am fost in primii 2 ani, nu a mers si astfel in 2016 am intrat pe o pierdere mult mai mare cand in in mod normal ar fi trebuit sa fie anul in care intram pe profit. In primele 6 luni a anului 2016 sectia de chirurgie estetica a stagnat, pana am reusit sa fac o noua echipa de medici esteticieni. 2018 este anul de schimbare totala de paradigma pentru ca atat sectia de spa medical cat si cea de chirurgie estetica au ajuns la maturitate, asa cum si cifrele o arata si asta bazat pe o crestere organica”, a spus Cristina Timis.

Ea sustine ca in acest moment nu se gandeste la o extindere, dat fiind lipsa personalului specializat in acest domeniu. In schimb, are in plan sa imbunatateasca serviciile Clinicii Eliade.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri