Investitia, care se ridica 23,5 milioane de lei (circa 5 milioane euro) - din care 8 milioane lei reprezinta valoarea finantarii nerambursabile, presupune extinderea fabricii actuale de mobilier tapitat la peste 7000 mp, diversificarea portofoliului de produse si achizitia a 651 de echipamente tehnologice de ultima generatie.

Implementarea proiectului se desfasoara pe 22 de luni incepand cu iulie 2012 si urmand a se finaliza in luna mai mai din 2014.

“Noua fabrica de mobilier tapitat ne va permite sa oferim 10.000 produse de mobilier tapitat pe luna, adica de 5 ori mai mult decat capacitatea actuala”, a declarat Cristian Rusu, director general Rus-Savitar.

In urma investitiei vor fi create circa 400 de locuri de munca.

Produsele de mobilier tapitat produse la Timisoara includ printre altele canapele, coltare, paturi tapitate.

Citeste si:

Acestea vor fi disponibile incepand cu anul viitor in reteaua proprie de retail Casa Rusu, care numara in prezent 21 magazine, dar si in retelele de tip D-I-Y dar si la export.

Linia de productie de mobilier tapitat se adauga altor 5 linii complet automatizate de productie de mobilier din pal, toate localizate in parcul logistic de 100.000 mp din Dudestii Noi, Timis.

Rus Savitar si-a inceput activitatea in anul 1994 ca retailer de mobila, dar a devenit unul dintre cei mai mari producatori de mobilier din PAL din Romania.

La nivelul anului precedent, compania a raportat afaceri de 63 milioane lei (circa 15 mil. euro) si un profit de aproximativ 8 milioane de lei, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finante.