Compania austriaca OMV a amanat pentru 2019 decizia daca va investi sau nu in proiectul de extractie a gazelor naturale din Marea Neagra, transmite Reuters, care il citeaza pe directorul executiv Rainer Seele. Motivul amanarii deciziei este intarzierea adoptarii legii offshore, scrie G4Media.

OMV este asociata in explorarea blocului Neptun cu compania americana ExxonMobil. Parlamentul a votat miercuri legea offshore, dar Rainer Seele a spus pentru Reuters ca votul a venit prea tarziu.

”Nu putem lua o decizie privind investitia in acest trimestru, asa cum planificasem”, a spus Seele, adaugand ca OMV trebuie sa evalueze conditiile legale stabilite de Parlament pentru investitia cifrata la ”miliarde de euro”.

”Suntem foarte ingrijorati din cauza faptului ca exista restrictii la vanzarea gazelor”, a mai spus seful OMV. Cel mai probabil, el s-a referit la o prevedere din legea offshore, care exista insa si in legea energiei, care spune ca minimum 50% din cantitatea totala de gaze extrase din Marea Neagra trebuie tranzactionata pe piata interna din Romania.

Citeste si:
Primul program de curatare de deseuri a litoralului Marii Negre
Kaufland si Act for Tomorrow...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Dragnea, intalnire tensionata cu OMV si Exxon pe tema legii offshore