Brasovenii de la Sergiana au inregistrat, in 2018, o cifra de afaceri consolidata de 301 de milioane de lei. Tot anul trecut, grupul si-a crescut numarul de angajati si a deschis sase magazine si un restaurant, in Rasnov.

„Volumul personalului angajat a crescut cu 7,6%, pana la 1300, in conditiile in care mare parte dintre domeniile in care activam sufera de o fluctuatie considerabila a personalului, iar piata nationala a fortei de munca inregistreaza un pronuntat deficit”, declara Diana Zahariea, director general al Sergiana Prodimpex. Aceasta l-a inlocuit anul trecut in aceasta functie pe tatal sau, Tudor Neculoiu.

Investitie de 5 milioane de euro intr-o noua ferma de reproducere

Sergiana Grup anunta si inceperea, in acest an, a activitatii in noua ferma de reproducere a suinelor, in care a investit pana in prezent 5 milioane de euro.

Obiectivul urmarit prin infiintarea noii ferme este imbunatatirea caracteristicilor porcilor care vor popula complexul Europig. Proiectul vizeaza imbunatatiri genetice obtinute doar prin controlul si selectia reproducatorilor.

Retail jobs

In plus, in 2019, grupul brasovean are in plan si deschiderea celui de-al zecelea restaurant.

Sergiana este una dintre cele mai mari business-uri autohtone din judetul Brasov si produce in sistem integrat preparatele din carne. Grupul detine propria fabrica de nutreturi combinate, doua ferme de crestere a animalelor, propriul abator, dar si o fabrica de preparate din carne in Poiana Marului. Brandul Sergiana Poiana Marului a fost fondat in urma cu 25 de ani, atunci cand a fost deschisa si fabrica din localitatea Poiana Marului. De asemenea, Sergiana detine noua restaurante si 58 de magazine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri