Diskoteka Festival este cel mai recent festival de muzica anuntat in Romania, care va debuta intre 31 mai si 2 iunie, in Timisoara. Timp de 3 zile, pe stadionul “Dan Paltinasu”, peste 50 de artisti reprezentantivi ai anilor ‘80-’90 vor concerta pe cele cinci scene ale festivalului de muzica retro. Bugetul festivalului se ridica la circa 1,5 milioane de euro, iar de la inceputul anului organizatorii au vandut deja 21.000 de abonamente.

Anuntat inca de la sfarsitul anului trecut, noua manifestare muzicala ce se alatura brandurilor ce fac populara Romania in lume - Untold, Electric Castle ori Neversea - este un pic diferita caci se adreseaza cu predilectie ”parintilor”, celor care au prins perioada de aur a muzicii pop, rock si Eurodance in adolescenta, insa si tinerilor din ziua de azi care sunt in cautare de experiente festivaliere inedite si care cunosc remixurile hiturilor celor doua decade – anii ‘80 si ‘90.

Diskoteka Festival va aduna cinci scene si circa 50 de artisti, dansatori si DJ, printre care: Modern Talking, Ace of Base, CC Catch, Alphaville, Sandra, Nana, Haddaway, East 17, No Mercy, Sabrina, Mr President, Captain Jack, Dr Alban, Boney M ori Ricchi e Poveri, precum si conditii tehnice impresionante cu peste 400.000 wati sunet, zeci de metri patrati ecrane led, elemente de decor fabuloase.

Bugetul primei editii a Diskoteka Festival se ridica la 1,5 milioane euro, din care numai artistii costa 786.000 euro. Organziatorii au mentionat ca au eliminat orice forma de implicare politica ori administrativa, bugetul pentru prima editie Diskoteka Festival fiind 100% privat.

Anuntarea oficiala a conceptului si a detaliilor referitoare la festival a fost facuta joi cu participarea multor artisti romani reprezentativi ai perioadei muzicale sus amintite: Nicolae Marin - Nick (N&D), Admiral C4C si Andreea Antonescu, cea care a facut istorie cu duetul Andre, iar prezentatorul TVR, Radu Andrei Tudor, a moderat evenimentul.

Citeste si:
Biletele pentru Festivalul George Enescu se pun în vânzare
Biletele pentru Festivalul...

Organziatorii au anuntat deja 21.000 abonamente vandute la Diskoteka Festival de la inceputul anului (in perioada de promotie), iar la festival se asteapta o medie de 40.000 de spectatori pe zi, care vor avea la dipozitie si 98 de puncte comerciale, plata urmand sa se faca electronic prin intermediul bratarilor cu cip.

Diskoteka Festival promite sa readuca publicului atmosfera anilor ’80 si ’90 nu doar prin hiturile acelei perioade emblematice, ci si prin decoruri spectaculoase, actiuni interactive, flash mob-uri inedite, suveniruri si cele mai delicioase food truck-uri. Premiera absoluta pentru nostalgicii muzicii anilor de glorie ai genurilor europop, eurodance ori reggae, Diskoteka Festival va fi o noua manifestare muzicala de anvergura ce se alatura celor mai mari evenimente muzicale din Europa in 2019.

Biletele pentru Diskoteka Festival pot fi achizitionate de pe www.diskoteka.ro si www.bilete.ro.

Citeste si:
SAGA Festival, un festival tailor-made pentru Parcul Izvor, din...
SAGA Festival, un festival...
Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri