Pacientul roman are dreptul prin lege la o a doua opinie medicala, iar, in acest sens, poate solicita, gratuit, o singura data, inregistrarile de inalta performanta a investigatiilor medicale de tip CT, RMN si inclusiv toate datele medicale ce il privesc.

Prevederea legala introdusa de Parlament in Legea 46/2003, a trecut aproape neobservata, atat de pacienti dar si de medici. Asa cum releva un studiu realizat de Intermedicas, singura clinica de second opinion din Romania, 95% dintre pacientii romani, adica peste 4 milioane de pacienti anual, nu stiu ca au dreptul sa solicite second opinion atunci cand un diagnostic necrutator se abate asupra lor.

„In Romania, peste 50.000 de decese sunt inregistrate anual din cauza cancerului si mai putin de 1% solicita second opinion. De aceea, prin serviciul de Second Opinion si prin comisia Tumor Board ne-am dorit sa aplicam si in Romania practici medicale de succes din afara, care pot creste semnificativ rata de supravietuire a pacientilor si totodata sa incurajam colaborarile interdisciplinare pentru cazurile complicate”, a spus Ana-Maria Marian, managing partner Intermedicas.

Tumor Board reuneste la Intermedicas o echipa de medici romani si straini, care diagnosticheaza si identifica tratamentul eficient, astfel incat pacientul beneficiaza de cea mai buna ingrijire medicala posibila. De cele mai multe ori, aceasta se dovedeste salvatoare de vieti.

Cercetarea Intrermedicas a fost realizata pe un esantion de peste 600 de repondenti si a relevat faptul ca :

  • 89% dintre pacienti sustin ca nu apeleaza la second opinion din respect sau frica pentru medicul care a dat primul diagnostic;
  • 87% dintre pacienti apeleaza la internet ca sursa de second opinion;
  • 78 % se bazeaza pe medicii care au dat rezultate bune in cazul familiei sau al prietenilor.

”Ne propunem ca obiectiv de business sa familiarizam pacientii romani cu decizia de a apela la o a doua opinie medicala atunci cand primesc un diagnostic ingrijorator sau exista indoieli in privinta diagnosticului sau a tratamentului. Mai mult, pentru anul 2019, estimam o crestere cu 40% a cifrei de afaceri Intermedicas, strategia de crestere bazandu-se pe dezvoltarea serviciilor de second opinion dar si prin noi parteneriate cu renumiti medici din tara si strainatate. Ma bucur ca recent, s-au alaturat echipei Prof. Dr. Bob Djavan, director al departamentului de urologie Vienna Urology Rudolfinerhaus Foundation Hospital din Austria si conf. Univ. Bogdan Geavlete, director medical la Spitalul Clinic de Urgenta „Sfantul Ioan” si presedintele Comisiei de Urologie a Ministerului Sanatatii”, a precizat Dr. Wargha Enayati, presedinte Enayati Group si actionar majoritar Intermedicas.

Te invitam la Future Healthcare, eveniment wall-street.ro dedicat domeniului farmaceutic si serviciilor medicale, unde Dr. Wargha Enayati va participa in calitate de speaker. Inscrie-te gratuit la conferinta aici!

Intermedicas rezolva anual aproximativ 300 de cazuri de second opinion, cele mai solicitate specialitati pentru second opinion fiind oncologia, endocrinologia, ortopedia, cardiologia si ginecologia. Echipa medicala care ofera servicii de second opinion in cadrul clinicii este formata dintr-o retea de peste 500 de specialisti, dintre care aproximativ 100 din Romania si restul din afara tarii.

Peste 70% dintre pacientii care au apelat la serviciile Intermedicas au beneficiat de o abordare medicala diferita fata de cea propusa initial.

Crestere de peste 50% a cifrei de afaceri pentru Intermedicas in 2018

Intermedicas, clinica specializata in second opinion, a inregistrat o crestere de 55% a cifrei de afaceri pentru anul 2018, comparativ cu 2017.

Aceasta crestere a fost sustinuta si de extinderea serviciilor Intermedicas, prin abonamentele Concierge Medicine, dedicate segmentului corporate. Acest concept are la baza simplificarea si eficientizarea experientei din cadrul clinicii, cu ajutorul unui medic integrator, care ofera support si indrumari pacientului, conform nevoilor sale.

Intermedicas a fost infiintata in anul 2011 si gestioneaza anual un numar de 10.000 de pacienti, din care 15% sunt cazuri de Second Opinion si Tumor Board, oferindu-le acestora acces la o retea de 500 de medici cu experienta internationala. In 2017 a primit un boost financiar si de viziune din partea dr. Wargha Enayati, unul dintre cei mai proeminenti actori de pe piata serviciilor medicale din Romania din ultimii 20 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri