Cand vine vorba de inovatie in sanatate, lucrurile se misca foarte repede si ceea ce in prezent poate parea SF, in cativa ani va deveni realitate, mai ales in contextul in care pacientii devine din ce in ce mai atenti, selectivi si preocupati de sanatate. Sunt cateva dintre concluziile speakerilor conferintei Future Healthcare, organizata de wall-street.ro.

Catalin Radu, country commercial lead Bayer Pharmaceuticals, considera ca un domeniu al sanatatii care a inregistrat progrese extraordinare este cel al tratamentului de cancer, unde durata supravietuire din prezent s-a schimbat semnificativ fata de acum ani, iar un asemenea diagnostic nu mai inseamna condamnare la moarte.

“Acest lucru mi se pare extraordinar. Daca pana nu demult cercetarea se facea specific pentru o tumora, deja se dezvolta tintit terapii pentru mai multe tumori, dar cred ca revolutii inca pot aparea, s-a descoperit extraordinar de mult, mai este mult de descoperit. Partea de informartizare, de colectare si procesare a informatiilor va contribui mult, dar este de abia la inceput”, spune Catalin Radu.

Cum vad eu viitorul: in serialul SF Stargate exista un fel de sarcofag, iar cand se imbolnavea un personaj il bagau acolo si ii refaceau toate energiile. Indieni, chinezii si-au dat seama ca avem o componenta energetica, iar dereglarile pot afecta procese pe care azi le intelegem mult mai bine, gena, mutatia, cred ca mai avem atat de multe de inteles incat cum va arata tratamentul viitorului poate in zona de preventie deja, este greu sa ne imaginam acum.

Conferinta Future Healthcare, tendinte in farma

Paul Radu, Roche: Pasii cei mai importanti s-au facut in oncologie

“Cred ca este important sa vedem viitorul, inovatia se misca foarte repede, ceea ce pare SF in prezent o sa fie realitate in cativa ani, vom avea medicina si medicamente dedicate fiecarui pacient, in momentul in care vom reusi sa efectuam aceste teste de profilare genetica. Pasii cei mai imp s au facut in oncoloie, e clar ca medicina va evolua in urma acestei colectari de date, vom vedea si explica de ce unele medicamente merg la unii, iar la altii pacienti, nu”, considera Paul Radu, Market Acces & Government Affairs Roche Romania.

Conferinta Future Healthcare, tendinte in farma

Mihaela Ungureanu, CEO Farmaciile Dona, considera ca industria pharma se confrunta cu un pacient mult mai informat, mult mai preocupat de ingrijirea sanatatii, dornit de informatii noi, selectiv in alegeri, iar ca tendinta companiilor este de a oferi tot ce este nou.

Conferinta Future Healthcare, tendinte in farma

De aceeasi parere este si Diana Mereu, director executiv RASCI: “Pacientii si consumatorii sunt mai atentie in ceea ce priveste modul in care isi gestioneaza starea de sanatate, atentia sporita pe care o au indreptata spre pteventie si dezvoltarea de produse noi, diversitatea acestora, eficienta sporita care vine si datorita digitalizarii”.

De aceeasi parere este si Diana Mereu, director executiv RASCI: “Pacientii si consumatorii sunt mai atentie in ceea ce priveste modul in care isi gestioneaza starea de sanatate, atentia sporita pe care o au indreptata spre pteventie si dezvoltarea de produse noi, diversitatea acestora, eficienta sporita care vine si datorita digitalizarii”.

Mirela Iordan, Pfizer: Aspiram la vaccin in cancer

La randul sau, Mirela Iordan, country manager Pfizer, considera ca inovatia in sanatate poate avea loc in zonele unde genetica si tehnologia au inregistrat progrese.

“In 170 de ani de Pfizer, cred ca avem un legacy care trebuie dus mai departe. Avem 2 directii strategice de inovatie: investitiile in R&D/dezvoltarea de medicamente noi si zona de digitalizare. Avem propriile centre de R&D, colaboram cu institutii academice si oameni de stiinta din afara companiei, a carei valoare consta in dezvoltarea de produse noi. Toate acestea duc la alte aspiratii ale umanitatii in ceea ce priveste tratamentul. Dau exemplu bolile congenitale, in Romania sunt 1 milion de pacienti cu boli rare, insa sunt peste 7.000 de patologii; acestea pot beneficia de terapie genetica pentru ca terapia genetica se poate duce tintit astfel incat sa nu ai o boala cronica pe care pacientul sa o duca toata viata, iar sistemul sa duca povara financiara toata viata, ci sa ai posibilitatea unei terapii care sa vindece.
Acelasi lucru aspiram si pentru cancer: vorbim de vaccin in cancer, vorbim de mecanismul imunizat care sa fie activat sa lupte in cancer, deci sunt multe progrese in zonele unde genetica si tehnologia il aduc”, a explicat Mirela Iordan.

Mirela Iordan, country manager Pfizer Romania

Sponsorii conferintei Future Healthcare sunt Pfizer, Medicover, Asociatia distribuitorilor si retailerilor farmaceutici din Romania (ADRFR), RASCI, Doctrina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri