Autoritatea pentru Reforma Feroviara a publicat miercuri, 3 aprilie, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) un anunt de licitatie pentru achizitia a 40 de trenuri pentru transportul de pasageri si poate suplimenta cererea cu inca 40 de rame electrice, valoarea contractului ajungand la 4,5 miliarde de lei.

Autoritatea pentru Reforma Feroviara vrea sa achizitioneze 40 de rame electrice pentru transportul de pasageri, pe rute suburbane si regionale, la care se adauga servicii de mentenanta, de instruire a personalului in ceea ce priveste exploatarea, operarea trenurilor si a aplicatiilor software si transportul, asigurarea, punerea in functiune, asistenta tehnica in perioada de garanatie, potrivit anuntului din SEAP.

In contractul de achizitii vor fi prevazute doua clauze de revizuire, pentru posibila achizitie a inca 40 de rame electrice:
• posibilitatea suplimentarii cantitatii cu inca 40 rame electrice; la care se vor asigura serviciile de mentenanta si reparatii, conform cerintelor din caietul de sarcini, pe o durata de 15 ani.
• posibilitatea suplimentarii perioadei de mentenanta cu inca 15 ani (mentenanta 15 ani + 15 ani), conform cerintelor din caietul de sarcini. Perioada de mentenanta dupa suplimentare va fi de 30 de ani pentru toate cele 80 de unitati de rame electrice. Suplimentarea cantitatilor achizitionate (40 rame RE-R cu 15 ani mentenanta), prin dublare, va putea fi facuta fara organizarea unei proceduri competitive, prin incheierea unui act aditional.

Valoarea contractului este estimata intre 1,7 miliarde de lei si 4,5 miliarde de lei. Finantarea proiectului este asigurata din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), iar cofinantarea este asigurata de la bugetul de stat.

In ceea ce priveste conditiile de participare, cerinta minima este ca media cifrei de afaceri pe ultimii 3 ani sa fie de minim 1,7 miliarde de lei. Mai mult, operatorul trebuie sa faca dovada ca in cursul unei perioade care acopera cel mult ultimii 3 ani, a furnizat minim 40 de produse similare si a asigurat servicii de mentenanta ale ramelor electrice in valoare de minim 114,2 milioane de lei, fara TVA, echivalentul a 24 de milioane de euro fara TVA. Prin produs similar, autoritatea contractanta intelege: rama electrica destinata transportului feroviar de calatori cu o capacitate de minim 200 de locuri pe scaune fixe si minim 200 de locuri in picioare.

Durata contractului este de 220 de luni, adica peste 18 ani.

Oferte pot fi depuse pana pe 3 iunie 2019, la ora 15.00. Evaluarile tehnice si financiare vor fi facute pana pe 5 august, ora 18.00.

ARF are calitatea de beneficiar direct in cadrul POIM, in conditiile prevazute in Ghidul solicitantului, pentru fondurile alocate sectorului de transport feroviar.

Sursa foto: Facebook CFR Infrastructura

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri