Compania aeriana Blue Air a anuntat, luni, numirea in functia de director general a Oanei Petrescu. Aceasta il inlocuieste pe Marius Puiu, care din septembrie 2018 a ocupat functia de CEO interimar.

Oana Petrescu (foto) s-a alaturat echipei Blue Air in ianuarie 2018, ca Chief Financial Officer interimar si turnaround manager. Aceasta are 28 de ani de experienta in finante, IT si management comercial, cu rezultate exceptionale in cresterea performantelor operationale si financiare ale companiilor pentru care a lucrat. Anterior, Oana a fost partener de audit, risc advisory si consultanta la Arthur Andersen, Ernst & Young, Deloitte si vicepresedinte executiv la Banca Comerciala Romana, dupa privatizare.

Foto: Blue Air

"Blue Air are foarte multe oportunitati, iar pentru a creste performantele noastre comerciale si operationale vom adopta un model de business adaptat pietei actuale, respectiv Low Cost - Low Complexity. Am incredere in echipa de profesionisti a Blue Air si sunt sigura ca impreuna vom imbunatati semnificativ atat comunicarea cu pasagerii nostri, cat si experienta acestora pe aeroport si in zbor", a declarat Oana Petrescu, noul CEO al Blue Air.

Marius Puiu ramane alaturi de Blue Air si va reveni la cea mai mare pasiune a sa, aceea de a fi in cockpit si cat mai aproape de pasagerii companiei. El este increzator in viitorul companiei si in abilitatea noii echipe de a asigura o crestere sustenabila.

Numirea Oanei Petrescu in functia de director general incheie procesul de organizare a echipei de conducere a Blue Air, formata acum din: Carsten Schaeffer, Chief Commercial Officer, Dana Popescu, Chief Financial Officer, Cristian Buciu, Chief Operations Officer, Aurelian Bobei, Chief Technical Officer.

Carsten Schaeffer, Chief Commercial Officer, lucreaza de mai bine de 30 de ani in industria aviatica. A intrat in echipa Blue Air in decembrie 2018, dupa ce a ocupat functii in managementul Lufthansa si Air Berlin. Carsten este noul Chief Commercial Officer al Blue Air.

Dana Popescu, Chief Financial Officer, are o experienta de 20 de ani in consultanta si servicii financiare la Arthur Andersen, Ernst & Young, Bancpost, Erste Group si Vodafone. Dana s-a alaturat echipei Blue Air in mai 2018 ca sef al directiei de controlling si managementul performantei, iar acum a preluat responsabilitatile postului de Chief Financial Officer.

Cristian Buciu, Chief Operations Officer, este unul dintre cei mai vechi membri ai familiei Blue Air. Din iunie 2009, Cristian asigura derularea in bune conditii a tuturor operatiunilor de la sol ale companiei, iar incepand cu luna aprilie a preluat si responsabilitatea functiei de OCC (Operations Control Center) pentru organizarea activitatii de zbor si pentru Centrul de control al operatiunilor. Cristian este noul Chief Operations Officer al companiei.

Aurelian Bobei, Chief Technical Officer, a preluat responsabilitatea echipei tehnice a Blue Air. Cu o experienta de 24 de ani in aviatie, in compania Blue Air din mai 2007, Aurelian a fost Engineering and Planning Manager, ulterior Continuing Airworthiness Management Organisation (CAMO) Director si, incepand cu luna aprilie 2019, a preluat responsabilitatea coordonarii tuturor activitatilor de management si mentenanta a flotei de avioane in conditii de siguranta si eficienta. Aurelian completeaza echipa de management a Blue Air de pe functia de Chief Technical Officer.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri