20 de companii farmaceutice din SUA, acuzate ca ar fi crescut artificial preturile medicamentelor, uneori cu peste 1.000%

44 de state federale americane acuza Teva Pharmaceuticals si alte 19 companii farmaceutice ca au crescut artificial preturile medicamentelor, uneori cu peste 1.000%, si au evitat in asa fel concurenta, au anuntat sambata procuraturile statelor, transmite Reuters. Duminica, in cadrul unei conferinte de presa, directorul financiar al Teva Pharmaceutical Industries, Mike McClellan, a contestat acuzatiile si a reiterat ca firma pe care o conduce nu a facut nimic gresit.

Directorul financiar al Teva Pharmaceutical Industries, Mike McClellan, a tinut sa precizeze ca firma pe care o conduce nu a facut nimic gresit, dupa ce 44 dintre cele 50 de state componente ale SUA au acuzat compania israeliana si pe alti 19 producatori de medicamente ca au conspirat pentru a creste artificial pretul medicamentelor in SUA, transmite Reuters.

Mike McClellan a declarat duminica, la o conferinta de presa organizata in Israel, ca nu este vorba de un proces nou, ci de unul modificat, si a subliniat ca este un proces civil si nu penal.

"Nu au fost evolutii noi in acest proces. Luam in serios acuzatiile si ne vom apara", a precizat directorul financiar al Teva Pharmaceutical, scrie Agerpres.

Autoritatile sustin ca firma si alti 19 producatori de medicamente ar fi conspirat pentru a-si imparti medicamentelor in SUA si a evita concurenta, iar, in unele cazuri, ar fi conspirat pentru a preveni scaderea sau cresterea preturilor.

Citeste si:
Telefoanele de serviciu: ce trebuie să luați în calcul înainte de a...
Telefoanele de serviciu: ce...

Procurorii sustin ca subsidiara Teva Pharmaceutical din SUA a orchestrat toate actiunile menite sa creasca artificial pretul medicamentelor, uneori cu peste 1.000%, impiedicand concurenta pe piata medicamentelor generice.

Actiunile Teva listate la Bursa de la Tel Aviv au scazut cu aproape 11%.

Teva Pharmaceutical Industries Ltd, cel mai mare producator de medicamente generice din lume, este prezent si in Romania.

Citeste si:
UE vrea să îşi facă stocuri permanente de medicamente esenţiale şi...
UE vrea să îşi facă stocuri...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Pandemia aduce și oportunități: care este viziunea șefului Casa Rusu
Setari Cookie-uri