Daca in urma cu doar cativa ani normalitatea locului de munca era reprezentata de un spatiu fix si de un program de lucru de 8 ore, in prezent, spatiile de birouri flexibile au devenit o solutie preferata de antreprenori si companii multinationale.

De altfel, intr-un studiu realizat de IWG, grupul din care fac parte in Romania SPACES si Regus, la care au participat aproximativ 200 de reprezentanti ai mediului de afaceri local, releva faptul ca aproximativ 60% dintre angajatii romani lucreaza remote cel putin o data pe saptamana, iar peste 80% din companii considera ca un spatiu de lucru flexibil ar avea un impact direct in cresterea afacerii (91%), in maximizarea profitului si mentinerea competitivitatii (87%), ca le-ar oferi posibilitatea sa extinda afacerea in piete noi, sa recruteze si sa mentina talentele in organizatie (84%).

Flexible working. Flexible Workspace solutions. Co-working. Serviced office. Virtual office.

La nivel international, IWG este compania care a creat conceptul de ‚workspace revolution’.

Un furnizor de spatii si solutii de lucru flexibile cum este IWG, ofera atat optiuni pentru birouri individuale, private - all inclusive, sau service office cat si zone de co-working si spatii pentru intalniri, acces in business lounge sau solutii de birou virtual.

Spatiul de lucru flexibil inseamna dimensionare dupa nevoi & solutii all-inclusive

Un furnizor de flexible workspace solutions ii permite unei companii sa dimensioneze spatiul conform nevoilor – cresterea/diminuarea echipei, necesitatea de mutare intr-o zona diferita in acelasi oras sau in tari in care reteaua este prezenta. Clientul poate sa opteze pentru birou privat (access 24/7), co-working (reserved sau pe baza de membership), si, de ce nu, biroul virtual – un serviciu unic, prezent de 30 de ani in piata prin care clientului ii oferim o adresa la care poate primi corespondenta si un serviciu de telephone answering, fara a avea un spatiu fizic inchiriat.

Totodata, intr-un spatiu de flexible working vii doar cu laptopul si cu echipa. Nu trebuie sa investesti in fit-out, sa te preocupi de apa sau cafea, de contracte cu furnizorii de internet, telefonie, de firma de facility management (utilitati, reparatii, curatenie), sau de secretara.

Mai mult decat atat, pentru orice tip de spatiu de lucru ai alege ai acces la zone de networking, birouri pentru intalniri, zone de relaxare si zona de cafenea sau de bucatarie.

Perioada contractuala flexibila

Prin comparatie cu un spatiu de birouri conventional, care trebuie antamat pe o perioada de timp minima, incepand de la 3-5 ani si o suprafata minima de 350-500m2, flexible workspace inseamna ca poti inchiria un birou privat pentru o zi, o saptamana, o luna, sau pentru cat ai nevoie. Poti chiar sa optezi pentru reinnoiri lunare, la fel cum poti opta pentru acces de la cateva luni la cativa ani. La fel poti alege zona de co-working pe baza de membership access – ceea ce inseamna ca intr-o zona open de business lounge/club ai zilnic acelasi birou (nedelimitat), sau optiunea mai ieftina in care poti alege zilnic alt birou de lucru in locatii diferite. Pur si simplu nu exista constrangeri legate de o perioada contractuala impusa.

Dilema Flexible Working vs. Co-working/ Coworking

Adesea se descrie co-working-ul ca fiind un spatiu de lucru pe care il imparti cu alte companii, insa este o definitie limitativa. Pe acest principiu, multe office building-uri sunt spatii de lucru impartite de mai multe companii, insa acest lucru nu inseamna co-working.

Co-working-ul, ca principiu fundamental, include un set clar de valori: flexibilitate, comunitate, diversitate, colaborare prin networking de calitate, sustenabilitate. Co-working reprezinta un mod de gandire, viziunea noastra referitoare la modul si la spatiul de lucru, si maniera prin care impartim acest spatiu cu ceilalti. inseamna si o contributie a fiecarui utilizator de co-working, de aici si comunitatea care se formeaza in astfel de spatii de lucru.

Termenul de ‚coworking’ sau ‚co-working’ este azi folosit pentru orice spatiu in care pot lucra mai multe persoane ce reprezinta companii diferite, de regula un open-space. Astazi orice cafenea poate reprezenta un co-working si orice receptie de cladire devine si un co-working daca se adauga putina tehnologie (Wi-Fi) si putin confort (zona de lucru/seating area).

IWG (prin Regus si SPACES) este printre primele companii ce au adus conceptul de co-working prezent in discutia spatiilor de lucru. IWG sustine co-working-ul ca fundament, creand astfel o retea cu peste 3200 de locatii, o comunitate accesibila tuturor, transformand modul de lucru intr-o experienta de lucru, aducand in plus unicitatea, creativitatea, comunitatea ca beneficii in plus. Cu o varietate de produse de lucru flexibile, care se preteaza unor tipologii diferite de utilizatori, am creat o revolutie a spatiilor de lucru.

IWG, prin solutiile propuse, aduce impreuna oamenii care cred in puterea comunitatilor de a creste valoarea business-ului, pentru ca aceste concepte faciliteaza crearea de comunitati inchegate, legarea unor parteneriate solide si ofera un mediu de lucru gandit pentru a creste productivitatea si creativitatea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri