"Piata" de Hub-uri (spatii de co-working) deschise antreprenorilor si angajatilor companiilor devine din ce in ce mai mare, atat in Capitala cat si la nivelul intregii tari, iar cu aceasta dezvoltare vin si initiative precum Central European Startup Awards, care premiaza inovatia si ideile bune, uneori chiar "out of the box". Am stat de vorba cu Oana Craioveanu, CEO & Co-founder Impact Hub Bucharest si cu Oana Groza, Project Manager, Central European Startup Awards, atat despre astfel de competitii cat si despre Hub-urile antreprenoriale din tara.

Suprafata spatiilor de co-working s-a dublat in Bucuresti in ultimii ani, asta pentru ca in tara au inceput sa intre si branduri internationale.

"Antreprenorii romani incep sa inteleaga din ce in ce mai bine avantajele spatiilor de co-working. La Impact Hub sunt doua straturi - unul de infrastructura, ce ai la dispozitie din punct de vedere al luminii naturale, birourilor perfect aranjate, practic logistica, si apoi dimensiunea de comunitate - interactiunea dintre oameni. Sunt beneficii destul de intangibile, greu vizibile. Deseori reusesti sa inovezi, sa evoluezi, tocmai pentru ca esti inspirat(a) de oamenii din jurul tau!", spune Oana Craioveanu.

Diversitatea comunitatii este foarte importanta, de asemenea. "Nu suntem dedicati unei singuri industrii, desi si in cazul nostru, marea majoritate a celor 200 de membri vine din zona de IT".

Central European Startup Awards, competitie care se desfasoara in 10 tari din Europa Centrala si de Est, se adreseaza in special zonei tech. Impact Hub organizeaza anul acesta competitia nationala, dar si finala regionala. Castigatorii sunt anuntati in cadrul evenimentului la finalul lunii noiembrie.

"Inscrierile sunt inca deschise, pana pe 2 august", puncteaza Oana Groza. "Acum cautam participantii, inclusiv prin ambasadori, oameni care cunosc ecosistemul si ajuta. Dupa care vom lucra cu un board of advisors care ne ajuta ca, la fiecare categorie, sa ramanem cu un shortlist national de 5 participanti - cei mai buni din cei mai buni. Apoi incepe perioada de jurizare, care se intampla in acelasi timp cu un vot public", detaliaza Oana.

Afla din videoclip care sunt provocarile pe care le intampini atunci cand ai un spatiu de co-working, daca Impact Hub este un business profitabil, dar si cat de deschisi sunt catre noi competitii precum Central European Startup Awards.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri