"Segmentul de spatii de birouri pentru co-working constituie sectorul cu cea mai rapida crestere din domeniul imobiliar in ultimii ani, iar aceasta evolutie este chiar mai dinamica si mai accelerata decat a fost prognozat in urma cu cinci ani. Cererea de spatii de birou flexibile continua, de altfel, sa creasca in fiecare zi si, conform estimarilor realizate de catre companiile de consultanta imobiliara din intreaga lume, ponderea de spatii de birouri destinate co-working ar urma sa ajunga la 30% din volumul total de spatii de birouri la nivel global pana in 2030", spune Itay Banayan (foto), vice-presedinte Real Estate la Mindspace.

In opinia sa, "aceasta schimbare are mult sens, in contextul in care un spatiu de co-working satisface nevoile companiilor si angajatilor lor mult mai bine decat contractele de inchiriere traditionale: costul de ocupare pe angajat este mai redus, iar angajamentul este flexibil. Astfel, companiile nu mai au nevoie sa isi evalueze nevoile de ocupare pe termen lung, iar angajatii sunt mai fericiti si mai productivi. Aceasta categorie incepe sa fie recunoscuta tot mai mult drept sub-sector al clasei de active de spatii de birouri, iar noi proiectam o crestere suplimentara semnificativa. Credem ca fiecare cladire de spatii de birouri va avea in viitor o anumita suprafata transformata in spatii de co-working pe langa alte facilitati".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont