Cel mai mare spital de stomatologie din Romania, care va avea 65 de cabinete si sali de operatie, va fi construit in sectorul 4 al Capitalei, a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, primarul sectorului 4, Daniel Baluta.

El a sustinut ca lucrarile ar urma sa inceapa cel mai tarziu in data de 15 octombrie, termenul de finalizare fiind de trei ani.

Cu o suprafata desfasurata de 4.954 de mp, spitalul de stomatologie va fi construit intr-o zona accesibila a sectorului 4, pe Soseaua Oltenitei nr. 9, si va avea un regim de inaltime de P+2E. Parterul si etajele superioare vor cuprinde cabinete medicale, sali de asteptare, spatii pentru prezentari si sedinte, farmacie, grupuri sanitare, zone administrative.

In acelasi centru isi vor desfasura activitatea practica studentii si cadrele didactice de la Facultatea de Medicina Dentara, urmare a unui protocol incheiat intre Primaria sectorului 4 si UMF "Carol Davila".

Pentru a facilita accesul, in imediata vecinatate a spitalului a fost construita deja o parcare de 236 de locuri, urmand ca noi parcaje sa fie configurate si in curtea unitatii medicale.

"Inregistram o premiera de care romanii aveau nevoie de foarte mult timp. Practic discutam despre primul spital universitar cu profil de medicina dentara din Romania si la nivel de Bucuresti de prima constructie de la zero, prima investitie publica ce s-a derulat in acest oras si se deruleaza in ultimii 50 de ani", a afirmat primarul.

Din punct de vedere tehnic, aceasta investitie are trei componente: prima este reprezentata de cladirea spitalului, o cladire cu o suprafata de aproximativ 5.000 de metri patrati, a doua componenta a investitiei este partea de dotare, iar cea de a treia - un amfiteatru.

"Costul dotarilor este de 16 milioane de lei plus TVA. Costul constructiei este de 19 milioane de lei plus TVA. Pe aceste doua tronsoane costul total al investitiilor se ridica undeva la zece milioane de euro. A treia componenta a acestui ansamblu - pentru ca in afara de latura medicala a acestei investitii orice comunitate trebuie sa prioritizeze pentru dezvoltarea ei investitiile pentru ceea ce inseamna invatamant - (...) tot acest ansamblu va avea parte de un amfiteatru cu o suprafata de 2.000 de metri patrati, o investitie care se cifreaza la doua milioane de euro. (...) Pentru cladirea spitalului, gratie unei asocieri cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si cu Compania Nationala de Investitii, finantarea proiectului cladirii este realizata de Ministerul Dezvoltarii. Dotarea acestei unitati medicale va reveni sectorului 4 si va face obiectul unui credit ce va fi disponibil incepand cu anul 2021 de la Banca Europeana de Investitii, iar partea de amfiteatru este rezultatul colaborarii intre sectorul 4 si Ministerul Dezvoltarii prin Compania Nationala de Investitii. Estimarea pe care o am din punct de vedere strict tehnic este aceea ca in maximum trei ani, si aici sunt un om realist, acest proiect va fi finalizat. Operarea acestui spital universitar si a facilitatilor de invatamant va fi facuta de UMF "Carol Davila" - Facultatea de Medicina Dentara", a precizat edilul sectorului 4.

Prorectorul UMF "Carol Davila" Ecaterina Ionescu a spus ca este primul spital universitar de profil si prima institutie medicala care se realizeaza din fonduri publice si care va reusi sa integreze activitatea medicala cu cea academica, in sensul concretizarii furnizarii de servicii de sanatate stomatologica catre populatie, dar si formarii viitorilor specialisti din facultatea de medicina dentara.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri