O ancheta de conjuctura a Institutului National de Statistica (INS) a aratat ca majoritatea managerilor din industria farmaceutica romaneasca se asteapta la o crestere a productiei in a doua jumatate a anului, dupa caderea inregistrata in primul semestru.

”Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice se estimeaza cea mai mare crestere (sold conjunctural +33%), urmata de activitatea de fabricare a produselor din tutun (sold conjunctural +28%)”, se arata intr-un comunicat al INS.

Mai mult, soldul conjunctural procentual este obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa.

Industria farmaceutica a scazut cu peste 25% in iunie 2019 fata de iunie 2018

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica, in luna iunie 2019, industria fabricarii produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice a scazut fata de luna precedenta cu 2,7% ca serie bruta si cu 3,3% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Fata de luna iunie 2018, industria fabricarii produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice a scazut in iunie 2019, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata sezonier, cu 25,8%, respectiv cu 24,5%. Ca serie ajustata sezonier, este cea mai mare scadere inregistrata de un sector industrial in aceasta perioada.

Ca serie bruta, scaderea industriei fabricarii produselor farmaceutice este depasita numai de cea de prelucrare a lemnului, fabricare a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei, fabricare a articolelor din paie si din alte materiale vegetale impletite (-26,4%).

In perioada 1.I – 30.VI.2019, comparativ cu perioada 1.I – 30.VI.2018, industria fabricarii produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice a scazut cu 6% ca serie bruta si cu 6,3% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri