Managerii din industria farmaceutica romaneasca se asteapta la o crestere a productiei

O ancheta de conjuctura a Institutului National de Statistica (INS) a aratat ca majoritatea managerilor din industria farmaceutica romaneasca se asteapta la o crestere a productiei in a doua jumatate a anului, dupa caderea inregistrata in primul semestru.

”Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice se estimeaza cea mai mare crestere (sold conjunctural +33%), urmata de activitatea de fabricare a produselor din tutun (sold conjunctural +28%)”, se arata intr-un comunicat al INS.

Mai mult, soldul conjunctural procentual este obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa.

Industria farmaceutica a scazut cu peste 25% in iunie 2019 fata de iunie 2018

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica, in luna iunie 2019, industria fabricarii produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice a scazut fata de luna precedenta cu 2,7% ca serie bruta si cu 3,3% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Fata de luna iunie 2018, industria fabricarii produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice a scazut in iunie 2019, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata sezonier, cu 25,8%, respectiv cu 24,5%. Ca serie ajustata sezonier, este cea mai mare scadere inregistrata de un sector industrial in aceasta perioada.

Citeste si:
La cât urcă rata șomajului în trimestrul al doilea
Crește numărul românilor care...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Ca serie bruta, scaderea industriei fabricarii produselor farmaceutice este depasita numai de cea de prelucrare a lemnului, fabricare a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei, fabricare a articolelor din paie si din alte materiale vegetale impletite (-26,4%).

In perioada 1.I – 30.VI.2019, comparativ cu perioada 1.I – 30.VI.2018, industria fabricarii produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice a scazut cu 6% ca serie bruta si cu 6,3% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri