Confruntat deja cu criza avioanelor 737 MAX, gigantul Boeing a intampinat o serie de probleme tehnice joi seara in cursul testelor viitorului lung-curier 777X cu inspectori ai Agentiei Federale a Aviatiei Americane (FAA), au facut cunoscut vineri pentru AFP mai multe surse concordante.

Ulterior, testele au fost suspendate, a declarat un purtator de cuvant al Boeing, refuzand sa precizeze daca aceste anomalii vor duce la amanarea primului zbor de incercare al modelului 777X prevazut la inceputul lui 2020, conform Agerpres.ro.

"Incidentul este pe cale de a fi examinat, iar echipa lucreaza pentru a intelege originea problemei", a spus purtatorul de cuvant intr-un e-mail.

Potrivit unei surse apropiate dosarului care a solicitat anonimatul, o usa a avionului a fost smulsa in timpul testului.

Aceste teste de presurizare fac parte din procesul de aprobare a avionului, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al FAA.

Citeste si:
VIDEO: Momentul in care avionul Boeing este lovit de racheta in Iran
New York Times a publicat o...

Ele urmaresc sa supuna avionul unor conditii care depasesc conditiile operationale reale pentru a se asigura de fiabilitatea si integritatea sa.

Se intampla rar ca o usa sa fie smulsa in cursul unui test de presurizare, a informat o sursa din industria aviatiei.

Boeing a insistat vineri asupra faptului ca aceste teste sunt ultimele dintr-o serie pe care Boeing le desfasoara cu 777X de mai multe luni.

Citeste si:
Airbus a redevenit cel mai mare constructor mondial de avioane
Airbus a livrat peste 850 de...
Sursa foto: vaalaa / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Angajatii Boeing, despre 737 MAX: "Ti-ai urca familia in avion? Eu nu"