Furnizorul de servicii medicale MedLife a achizitionat pachetul majoritar al laboratorului Onco Team Diagnostic, cu profil de anatomie patologica si biologie moleculara. Unitatea se alatura laboratoarelor din grup (MedLife Grivita, MedLife Brasov, Laborator Panduri s.a.) care asigura acest segment de analize.

Laboratorul Onco Team Diagnostic, situat in Bucuresti si cu o activitate de peste 6 ani pe piata, pune la dispozitia pacientilor un sistem complet automat de patologie, imunohistochimie si biologie moleculara.

“Prin aceasta achizitie ne intarim activitatea pe partea de laborator, oferind pacientilor excelenta in procesarea testelor. Laboratorul este dotat cu tehnologie de ultima generatie, in linie cu standardele MedLife, iar echipa este formata din medici supraspecializati pe nisa lor. Este primul pas din proiectul de extindere si dezvoltare, aprobat de catre actionari in urma cu cateva luni. Urmeaza o perioada sustinuta de achizitii, la finalul careia dorim sa ne consolidam pozitia de lider”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO al MedLife Group.

Totodata, Onco Team Diagnostic este unul dintre furnizorii relevanti de servicii de laborator in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) si nu numai, unitatea avand contracte si cu Casele de Asigurari de Sanatate ale altor doua judete, Arges si Dambovita. In felul acesta, laboratorul acopera o gama larga de teste din segmentele histopatologie si imunohistochimie, cat si examene citodiagnostice.

Potrivit reprezentantilor companiei, in 2018 unitatea a inregistrat o cifra de afaceri de 1,1 milioane de euro.

Citeste si:
Studiu: 80% dintre vaccinați sunt protejați de formele grave de...
Studiu: 80% dintre vaccinați...

Prin preluarea laboratorului Onco Team Diagnostic, grupul MedLife ajunge la un portofoliu compus din 24 de companii achizitionate, ultima anuntata fiind Centrul Badea Medica, din Cluj-Napoca.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sanatate din Romania. Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, una dintre marile companii private de sanatate din Europa Centrala si de Est.

Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Incepand cu 2009 a deschis sau a achizitionat peste 83 de unitati medicale. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Citeste si:
Sondaj: 2 din 3 români ar plăti mai mult pentru servicii medicale...
Sondaj: 2 din 3 români ar...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri