Piata romaneasca de implanturi dentare a atins 2,7 milioane de dolari anual, in timp ce piata mondiala de implantologie dentara genereaza o cifra de afaceri de 4,2 miliarde de dolari pe an, potrivit unui comunicat AB Dental, transmis in contextul incheierii Simpozionului European "Rehabilitation Synergies for Optimum Esthetic Results".

Un numar de 23 de milioane de implanturi dentare se vand anual in lume, precizeaza AB Dental.

Pe de alta parte, un medic care doreste sa devina implantolog trebuie sa investeasca cel putin 15.000 de euro in aparatura si pregatire, potrivit sursei citate.

In cadrul Simpozionului de la Bucuresti a avut loc o premiera medicala in domeniul stomatologiei digitale si anume prezentarea sistemului de implanturi personalizate 3D, „UNIQUELY U", un tip de implant custom-made (personalizat), destinat pacientilor care in mod obisnuit nu ar putea sa beneficieze de tratament cu implanturi dentare. Sistemul se confectioneaza pe baza unei tomografii de maxilar, care se incarca digital intr-un sistem conectat la sediul general al companiei AB Dental Ltd. din Israel, pe baza careia se realizeaza implantul propriu-zis, pentru osul maxilar al pacientului din Romania, precizeaza compania.

Simpozionul European "Rehabilitation Synergies for Optimum Esthetic Results" a fost un eveniment de implantologie dentara care a reunit la Bucuresti peste 150 de specialisti si medici dentisti specializati in implantologie, din tari precum Romania, India, Grecia, Israel, Germania, Portugalia, Polonia, Australia si Malaezia.

Citeste si:
Cum sa iti investesti banii pentru efecte vizibile in timp
Cum sa iti investesti banii...

AB Dental Ltd e o corporatie producatoare de implanturi si tehnologie de inalta precizie cu sediul central in Israel si reprezentante in mai toate tarile lumii. Fondata in 2004, compania organizeaza de ani de zile evenimente cu larga participare internationala, aducand un aport stiintific comunitatii stomatologice internationale. Din 2006 AB Dental Romania e unul dintre partenerii de incredere ai acestei comunitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Dent Estet lanseaza un serviciu de implantologie digitala