Piata implanturilor dentare va ajunge la 107 milioane de euro in anul 2020, in situatia in care numarul romanilor care solicita un astfel de tratament s-a dublat, chiar triplat in ultimii doi ani.

La nivel mondial, Romania se afla pe locul 7 in clasamentul tarilor cu oameni grav afectati din punct de vedere stomatologic, potrivit datelor Eurobarometru in domeniu. In aceslasi timp, tara noastra este una dintre statele europene ale carei populatii are cele mai scazute niveluri ale sanatatii dentare.

Vezi si: Romanii fug de dentist si ajung la coada Uniunii Europene dupa numarul de consultatii

”Romania este surprinzatoare in cel mai adevarat sens al cuvantului”, este de parere medicul implantolog Lorelei Nassar. ”Suntem in secolul XXI, dar peste 30 % dintre romani si-au pierdut toti dintii naturali. Solutia? Implanturile. Numarul pacientilor care solicita un astfel de tratament s-a dublat, chiar triplat in ultimii doi ani. Femeile sunt mai deschise spre inovatie si schimbare si se decid mai repede sa apeleze la interventii care sa le imbuntateasca viata si aspectul fizic si psihic.”, puncteaza chirurgul implantolog Nassar.

Te invitam la Future Healthcare, eveniment wall-street.ro dedicat domeniului farmaceutic si serviciilor medicale, pentru a afla mai multe despre industria de sanatate. Inscrie-te gratuit la conferinta aici!

In Romania exista peste 12.000 de clinici si cabinete stomatologice care livreaza tratamente stomatologice. Dintre acestea, un procent de 10% practica implanturile.

Media pe care o investeste un roman pentru o astfel de procedura este de aproximativ 500 de euro, ceea ce conduce la un estimat de peste 107 milioane de euro pe care ii vor investi romanii in anul 2020 in implanturi dentare.

Vezi si: Mai putin de 20% din scolile din Romania au cabinete medicale

Vezi si: Ce conteaza in batalia pentru talente pe piata de stomatologie

La nivel mondial exista circa 190 de tipuri de implanturi din care se vand in jur de 25 de milioane de bucati, iar investitia unui medic care vrea sa fie un bun implantolog se ridica la cel putin 15.000 de euro ( aparatura si cursuri).

In Romania, implanturile reprezinta cam jumatatea din valoarea cifrei de afaceri pe care o genereaza o clinica stomatologica si reprezinta o investitie ridicata pentru un pacienti, de aceea acestia apeleaza de foarte multe ori la sisteme de creditare bancara care sa le sustina investitia in sanatatea lor orala.

Sursa foto: Photo by Matthew Poetker on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri