Durata unui zbor Londra-Sydney, care in aceast moment dureaza peste 22 de ore, s-ar putea reduce la doar 4 ore, daca avionul spatial aflat in dezvoltare in Marea Britanie va fi lansat, informeaza CNN, citat de Digi24.ro.

Agentia Spatiala Britanica a anuntat ca va lucra indeaproape cu Agentia Spatiala Australiana pentru a crea prima "punte spatiala".

Cea mai importanta componenta a acestei colaborari este motorul SABRE, dezvoltat de compania Reaction Engines.

"Cand vom fi adus motorul SABRE la parametri corespunzatori, zborurile catre Australia s-ar putea realizat in doar patru ore", a spus Graham Trunock, seful Agentiei Spatiale Britanice. "Aceasta tehnologie ar putea livra astfel de rezultate. Vorbim de anii 2030 pentru serviciul operational, iar lucrarile sunt deja avansate".

Adeptii zborului supersonic astepta de ani de zile o noua care rapida de transport, de la oprirea zborurilor cu avioanele Concorde, in 2003.

Sursa foto: cnn.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri