Constantin Axinia, fostul sef al CFR SA schimbat saptamana trecuta de Consiliul de Administratie controlat de ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a ajuns marti dimineata la DNA.

El a declarat ca este audiat de procurori in conditiile in care a fost schimbat pentru ca ar fi refuzat sa semneze contractul de modernizare a tronsonului de cale ferata Brasov-Sighisoara deoarece acesta este contestat in instanta, scrie G4Media.ro.

Potrivit clubferoviar.ro, fostul director al companiei de infrastructura feroviara, Constantin Axinia, a acuzat ca a fost schimbat din functie deoarece a refuzat semnarea contractului cu asocierea RailWorks, deși chiar el a admis ca din punct de vedere legal putea face acest lucru.

“Domnul ministru (Razvan Cuc – n.red.) mi-a spus sa fac ceva si nu am facut: de semnat un contract fara sa astept o hotarare a instantei definitiva, ca sa pot semna un contract. Pe legislatie puteam sa semnez contractul, dar intram sub incidenta unei alte legi care spunea ca daca instanta superioara anuleaza hotararea de tribunal voi fi pasibil de o amenda cuprinsa intre 1-3% din valoarea contractului”, a spus Axinia, potrivit clubferoviar.ro.

Axinia a fost inlocuit in fruntea CFR SA de Marius Chiper. Cu o zi inainte de schimbarea din functie a lui Constantin Axinia, ministrul Razvan Cuc se aratase nemultumit ca acesta nu a reușit restructurarea companiei de stat in termenul stabilit și declarase: „Nu-l inlocuiesc eu, Consiliul de Administratie il inlocuieste”.

Citeste si:
DNA desfasoara o ancheta in cazul unei fraude de MIL. euro
DNA desfasoara o ancheta in...

Constantin Axinia a declarat, insa, potrivit Hotnews.ro, ca motivul demiterii sale este refuzul de a semna un contract de investitii in valoare de sute de milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Doar 30% din tranzactiile imobiliare, realizate printr-un agent