Asociatia Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) trage un semnal de alarma cu privire la riscul iminent de declansare a unei noi crize a medicamentelor in Romania si face un apel public catre Doamna Ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, sa promoveze masurile necesare pentru mentinerea in farmacii a celor 71 de medicamente cu risc de disparitie, multe dintre ele fara alternativa terapeutica.

“Suntem cu doar cateva zile inainte de declansarea unei crize majore a medicamentelor in Romania. Sute de mii de pacienti cu boli cardiovasculare, diabet, astm, bronhopneumopatie cronica obstructiva si reumatism sunt amenintati sa ramana fara tratamentul necesar. Cu 71 de medicamente disparand efectiv de pe lista de preturi si deci din farmacii, incepand cu 2 noiembrie, este nevoie de masuri efective, asumate imediat”, a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv al ARPIM.

Singura solutie viabila ramasa pentru rezolvarea acestei crize iminente este prelungirea valabilitatii pretului pentru toate medicamentele din CANAMED (Catalogul national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania), incepand cu data de 1 noiembrie 2019.

“Suntem la curent cu preocuparea Ministrului Sanatatii pentru a gasi cele mai bune solutii. Acest apel, insa, vine intr-un moment critic. Din cauza timpului scurt ramas, asumarea masurii de prelungire a valabilitatii preturilor este esentiala pentru binele pacientilor si al familiilor lor”, a mai spus Dan Zaharescu.

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM)-www.arpim.ro-este organizatia care sustine obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internationale producatoare de medicamente originale, prezente in Romania.

Membrii ARPIM investesc permanent in cercetare si dezvoltare, cu scopul de a le oferi pacientilor medicamente originale si inovatoare, care salveaza anual mii de vieti. Principalul obiectiv al Asociatiei este cresterea accesului pacientilor la medicamente, ameliorarea calitatii vietii pacientilor si implicit cresterea sperantei de viata a romanilor.

ARPIM este afiliata la Federatia Europeana a Industriei Farmaceutice (EFPIA)-www.efpia.com-organizatia europeana care reuneste cele mai importante companii farmaceutice internationale, recunoscute datorita rezultatelor la nivelul comunitatii stiintifice internationale.

Companiile farmaceutice membre ARPIM sunt: Abbvie, Amgen, Angelini, Astellas, AstraZeneca, Bayer, Berlin-Chemie Menarini, Boehringer Ingelheim, Boiron, Bristol Myers Squibb, Chiesi, Eli Lilly, Genesis, GlaxoSmithKline, Ipsen, Johnson & Johnson, Lundbeck, Merck Romania, Merck Sharp & Dohme, Novartis, Novo Nordisk, Pfizer, Roche, Sanofi, Servier, Takeda, UCB, Vifor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri