Radu Savopol si Lucian Badila, fondatorii lantului de cafenele 5 To Go, au declarat, intr-un interviu pentru wall-street.ro, ca vor sa isi extinda afacerile in zona de patiserie, prin achizitia unor branduri cu cate o unitate pe care sa le dezvolte ulterior.

„Suntem in discutii pentru a achizitiona alte branduri din zona HoReCa. Urmarim ceva in zona de patiserie, mai mult legat de copii, dar este in zona HoReCa. Nu putem sa numim brandurile, pentru ca nu am finalizat tranzactiile. Sunt branduri individuale, mici, cu cate o unitate, pe care vrem sa le crestem. Pe unul dintre branduri vrem sa il dezvoltam in sistem franciza si pe celalalt sa il creionam ca pe un laborator care sa creeze produse pentru 5 To Go”, a explicat Radu Savopol, cofondator si manager general al 5 To Go.

Afacerile care vor fi achizitionate de 5 To Go sunt mici si ar urma sa fie dezvoltate pentru a distribui produse in reteaua de francize de cafea.

Sunt branduri care noua ne-au placut. Ele nu au avut puterea sa distribuie intr-o retea de 130 de locatii”, a adaugat Lucian Badila, cofondator si manager de francize al 5 To Go.

Savopol a explicat ca brandurile care vor fi achizitionate vor fi afaceri separate de reteaua de cafenele 5 To Go, iar achizitiile vor fi anuntate cel mai probabil in perioada decembrie 2019-ianuarie 2020.

5 to Go a luat nastere in anul 2015, odata cu lansarea primei cafenele in apropiere de Piata Lahovari. Patru ani mai tarziu, 5 to Go a ajuns la 135 de locatii deschise in mai multe orase din tara si devine cel mai mare lant de cafenele din Europa de Est, dar si cea mai accesata franciza din Romania. La finalul anului 2018, grupul 5 to Go numara 100 de locatii si a atins o cifra de afaceri de 5,5 milioane de euro.

Interviul integral va fi publicat la finalul lunii noiembrie, odata cu lansarea anuarului „30 de ani de capitalism”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri