RADET intra in faliment. Decizia instantei este definitiva. Firea asigura ca bucurestenii vor avea apa calda

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat luni ca Regia Autonoma de Distribuire a Energiei Termice Bucuresti (RADET) sa intre in faliment, decizia fiind definitiva.

Judecatorii de la CAB au respins apelurile facute in proces, fiind mentinuta decizia luata in aprilie 2019 de Tribunalul Bucuresti, prin care a fost declarat falimentul RADET, informeaza Agerpres.

Gabriela Firea a precizat astazi ca, indiferent decizia Curtii, bucurestenii vor avea in continuare apa calda si caldura deoarece Primaria a luat masuri pentru a putea furniza agent termic.

“Indiferent de sentinta de astazi (luni, n.r.), bucurestenii vor avea in continuare apa calda si caldura. Am luat masuri din timp pentru a putea garanta continuitatea agentului termic in Capitala. Fac precizarea ca o eventuala lichidare a RADET nu inseamna disparitia sistemului de termoficare, pentru ca activitatea Regiei va fi preluata de Compania Municipala Termoenergetica. Reamintesc bucurestenilor ca am preluat RADET, in 2016, in insolventa de facto, si ca am solicitat in repetate randuri acordul consilierilor generali pentru o solutie de reorganizare a activitatii acestei regii, insa abia in luna februarie, in acest an, a fost acceptata solutia infiintarii Companiei Municipale Termoenergetica”, a declarat primarul general Gabriela Firea, printr-un comunicat de presa.

Citeste si:
REPORTAJ la ELCEN | Cum se produce căldura și de ce nu ajunge la...
FOTOREPORTAJ | Bucureștiul...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri