Gabriela Firea considera ca discursul opozitiei din spatiul public si din Consiliul General privind problemele RADET este strigator la cer deoarece PNL a detinut controlul regiei inainte ca ea sa fie primar si a asistat la degradarea sistemului si la acumularea datoriilor istorice. Gabriela Firea spune ca nu putea rezolva in doi ani ceea ce nu s-a facut de la Revolutie incoace. Reprezentantii Primariei Capitalei spun ca in primavara vor incepe lucrarile pentru reabilitarea a 63,24 km de conducte, iar pana acum s-au facut studiile necesare. In ultimele saptamani, au avut loc aproape zilnic avarii in reteaua RADET, iar mii de bucuresteni au ramas fara apa calda si caldura.

"Consider strigatoare la cer demagogia PNL privitoare la situatia RADET, in conditiile in care acest partid a detinut controlul total asupra acestei regii in ultimii 10 ani, inainte de mandatul meu, timp in care au asistat pasivi, sau poate chiar activi, la degradarea sistemului de termoficare din Bucuresti si la acumularea datoriilor istorice catre ELCEN. Stim cu totii ca sunt probleme in retea, dar cred ca oricine intelege ca nu aveam cum sa fi rezolvat in doi ani ceea ce nu s-a facut de la Revolutie incoace. Inca din primele luni de mandat, am luat decizia de a unifica productia si distributia energiei termice in Bucuresti. In multe alte orase din tara centralele au fost preluate gratuit de catre administratia publica locala, iar noi nu reusim, iata, sa le preluam nici cu bani, desi am facut toate diligentele necesare de 2 ani", a declarat primarul Gabriela Firea, declaratia fiind inclusa intr-un comunicat de presa emis vineri de Primaria Capitalei.

Anul acesta, Gabriela Firea se angajeaza sa repare 11,52 km din retea, dar admite ca sunt probleme pe 500 de km.

Gabriela Firea spune ca nu poate sa-i amageasca pe bucuresteni ca va rezolva problema RADET peste vara, dar se va tine de planul de investitii aprobat pentru reabilitarea retelei.

"Inteleg nemultumirea, pe deplin justificata, a celor care nu au caldura sau apa calda in apartamente dar nu-i pot amagi, asa cum o fac politicienii lipsiti de responsabilitate din opozitie, ca exista solutii miraculoase care sa rezolve peste noapte, sau peste vara, problemele din sistemul de termoficare. Pot sa le promit insa ca ne vom tine cu maxima seriozitate de planul de reabilitare a acestui sistem pe care l-am inceput deja si ca, in urmatorii ani, vom fi din ce in ce mai putine probleme", a mai declarat Gabriela Firea.

Reprezentantii Primariei Capitalei sustin ca institutia investeste constant in sistemul de termoficare al Municipiului Bucuresti, si a explicat stadiul proiectelor.

”Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Energetica Bucuresti SA, a demarat proceduri pentru dezvoltarea a doua noi centrale termice de acest tip, in zonele identificate ca fiind deficitare (Aviatiei, respectiv Bd. Basarabia), asa cum este prevazut in Strategia de alimentare cu energie termica in sistem centralizat a consumatorilor din Municipiul Bucuresti. Astfel, in prezent este finalizat studiul de solutie in vederea constructiei primului din cele doua CET-uri, studiu realizat cu finantare de la Guvernul Japoniei in baza Memorandumului incheiat in acest sens intre PMB, Ministerul Energiei si Compania Japoneza ITOCHU. Sumele necesare pentru a demara aceasta investitie au fost alocate Companiei municipale amintite, care este in plin proces de identificare a locatiilor pentru cele doua viitoare centrale. In situatia in care, in viitorul imediat, necesarul de energie electrica si termica va impune noi investitii, PMB va avea in vedere dezvoltarea si a altor CET-uri, in plus fata de cele amintite", mai arata Primaria Capitalei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri