Grupul Enel nu a luat nicio decizie privind vanzarea de active din Romania, insa ar putea hotari sa vanda, in contextul in care combinatia dintre active de distributie de energie si active de productie de energie regenerabila este foarte valoroasa pentru multi investitori, a declarat marti directorul executiv al Enel Group, Francesco Starace.

"Pe subiectul vanzarii de active din Romania: Nu avem nicio 'vaca sfanta' pe acest subiect - orice activ poate fi vandut, cu conditia ca noi sa fi finalizat de implementat eficientizarea sau sa fi terminat de dezvoltat afacerea. Deci, daca vedem ca o companie poate creste in continuare in Romania, probabil ca nu vom vinde. Daca mai putem aduce eficienta in Romania, probabil ca nu vom vinde. Iar daca nu vom avea pe cineva interesat de vreun activ, cum am putea vinde?", a afirmat Francesco Starace, scrie Agerpres.

Acesta a estimat ca activele Enel din Romania sunt valoroase si ca exista oameni interesati sa cumpere.

"Ideea e ca am vandut active in Franta, SUA, Italia, Brazilia, Rusia si am putea vinde active din Romania, de ce nu? Dar depinde ce oferte primim, ce interese vor exista fata de aceste active, si deoarece avem un pachet atractiv in Romania si Romania este o tara buna si exista multa valoare in activitatea noastra de acolo, cred ca sunt oameni interesati (sa cumpere, n.r.). Dar pana acum nu am luat nicio decizie de a vinde. (...) Exista o discutie despre active din majoritatea tarilor europene, in acest moment, iar combinatia dintre active de distributie si active de energie regenerabila este foarte valoroasa pentru multi investitori, acest lucru e adevarat", a declarat directorul executiv al Enel Group.

Acesta a prezentat, marti, la Milano, planul strategic de dezvoltare a Enel Group pentru urmatorii 3 ani, care se concentreaza pe cresterea investitiilor in sectorul productiei de energie din surse regenerabile si in decarbonizarea infrastructurii globale de productie de electricitate a companiei.

Enel, unul dintre liderii integrati pe pietele globale de electricitate, gaze naturale si energii din surse regenerabile, este una dintre cele mai mari companii de utilitati din Europa in ceea ce priveste capacitatea instalata si EBITDA raportat.

Grupul Enel activeaza in peste 30 de tari, avand o capacitate instalata neta de productie de energie de circa 90 GW. Compania distribuie electricitate si gaz printr-o retea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienti casnici si companii in toata lumea.

Enel Romania este unul dintre cei mai mari investitori privati in domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, dar si al productiei de energie electrica din surse regenerabile, prezent pe piata locala din 2005.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri