Vinuri cu personalitate, create pentru oameni care au schimbat istoria lumii, vinuri ce au depasit centenarul sau vinuri recomandate de preturi imbatabil de mici isi gasesc locul si alimenteaza noul canal de aprovizionare cu vin din Romania – Licitatia de vinuri.


Casa de licitatii Artmark va organiza la Palatul Cesianu-Racovita prima licitatie de vinuri din anul 2020, joi, 30 ianuarie 2020 de la ora 20:00.
Mai exact, un restaurant bucurestean isi scoate la licitatie cele mai valoroase vinuri din pivnita proprie, printre care se numara si un vin de 101 ani vechime, dar si unul dedicat lui Winston Churchill.

Winston Churchil l-a vrut

Pol Roger, casa de sampanie a Familiei Regale a Marii Britanii, a creat un vin spumant elitist pentru Winston Churchil, atunci cand a acces la functia de prim-ministru al Regatului Unit. Fiind amator al acestui titlu, Churchil isi comanda cantitati imense dintr-un lot relativ restrans, vinul fiind produs numai in ani cu struguri exceptionali si avand un stil robust si matur.

In onoarea lui Churchil, casa de vinuri Pol Roger a dedicat o eticheta si un cuvee care poarta numele marelui strateg englez si astazi, iar editia speciala, vintage, se gaseste in licitatie la pretul de pornire de 150 de euro.

Pretul l-a recomandat

Face parte din topul celor mai scumpe si ravnite vinuri din lume si poate fi tranzactionat pe piata cu preturi de pana la 5.000 de euro. In schimb, in licitatia de vinuri, impresionantul Chateau Petrus, Pomerol, are un pret de pornire de doar 900 de euro. Acest „blue chip”, pentru colectionari, dateaza din 1979 - editie cu o structura puternica, dar de mare rafinament.

Colectia Centenar se liciteaza

Un vin de 101 ani se liciteaza la pretul de pornire de doar 225 de euro. Vinul de colectie, un impresionant Chateau Pomies Agassac din 1919, se va licita intr-un lot de 4 sticle. Prima licitatie de vinuri din 2020 se remarca si prin detinerea vinului preferat al celebrului critic de vin Robert Parker – Opus One din 2015. Vinul ce provine de pe continentul american are pretul de pornire de 150 de euro in licitatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri