Dupa plecarea ultimului client, in martie anul acesta, hotelul si-a inchis usile pentru o perioada de doi ani cat se estimeaza ca vor dura renovarile. Astfel, piese intregi de mobilier vor fi expuse pentru a fi licitate in perioada 18-22 aprilie, acestora adaugandu-li-se aproximativ 3.500 de loturi de covoare si draperii, scrie Mediafax.

De asemenea, cumparatorii care doresc sa recreeze ceva mai mult din atmosfera hotelului la ei acasa pot achizitiona si mobilier de la receptie, uniforme ale personalului si halate de baie.

"O vanzare ca aceasta este un moment unic, ca o cireasa de pe tort", a declarat Stephane Aubert, reprezentant al casei de licitatii Artcurial, in contextul in care vanzari de o asemenea amploare sunt foarte rare.

Una dintre vedetele licitatiei va fi o oglinda de bar sculptata, realizata, in secolul 20 de sculptorul francez Cesar, cel care a dat si numele premiului anual al industriei cinematografice franceze, echivalentul Oscarului. Reproduceri ale lucrarii sale sunt distribuite in intreaga lume. Pe sticla oglinzii de bar se afla semnatura artistului, acum protejata de o caseta din plexiglas, dupa ce prima semnatura, din grafitti, s-a sters. Cesar s-a intors pentru a-si semna din nou lucrarea, in 1998, chiar inainte de a muri.

Citeste si:

Imagine emblematica pentru Place de la Concorde, hotelul Crillon a fost gazda a numeroase personalitati, de la constructia sa - prima data cu destinatie de locuinta privata a regelui Louis XV - in 1758. La primul etaj al cladirii, regina Maria Antoaneta lua lectii de muzica, urmand ca, ani mai tarziu, aceasta sa fie ghilotinata chiar in fata cladirii construite in stil neoclasic.

De la trasnformarea sa in hotel, in 1909, locul a gazduit personalitati precum Madonna, compozitorul Leonard Bernstein si fostul presedinte american Bill Clinton, cladirea fiind locul de formare a Ligii Natiunilor.

La licitatie va fi scoasa si o parte din vinoteca din crama hotelului si unde, spun cunoscatorii, s-ar afla si un coniac foarte rar Louis XIII Black Pearl Remy Martin, al carui pret de pornire ar putea fi de 7.000 de euro.

Profitul obtinut de pe urma licitatiilor vor fi folosite pentru modernizarea hotelului, fara insa a-i altera structura si stilul arhitectonic. Lucrarile vor dura, spun reprezentantii hotelului, pana in 2015.

Sursa foto: www.crillon.com