Farmaceutica Remedia (simbol bursier RMAH) a anuntat miercuri ca a semnat contractul pentru vanzarea a 52 farmacii catre Help Net Farma pentru suma de pana la 8,5 milioane euro.

Te invitam la Future Healthcare, eveniment wall-street.ro dedicat domeniului farmaceutic si serviciilor medicale, pentru a afla mai multe despre industria de sanatate. Inscrie-te gratuit la conferinta aici!

”Urmand directiile si obiectivele aprobate de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din 4 decembrie 2019, Farmaceutica Remedia a semnat contractul pentru vanzarea fondului de comert aferent a 52 farmacii catre Help Net Farma pentru suma de pana la 8,5 milioane euro”, arata un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In acest moment tranzactia este supusa avizarii de catre Consiliul Concurentei.

”Prin aceasta actiune Farmaceutica Remedia confirma asteptarile investitorilor de acreste profitabilitatea companiei, de a asigura resurse de consolidare si dezvoltare aliniilor de afaceri de perspectiva si de a cristaliza noi directii inovatoare in domeniul serviciilor de sanatate”, mai arata comunicatul.

Retail jobs

HelpNet este parte a grupului Phoenix, aflat in plina dezvoltare pe piata din Romania si din Europa.

”Cel mai important lucru in dezvoltarea unei afaceri este sa ai viziune, determinare si resursele necesare. Stiu ca Help Net tinteste sus si sunt convins ca cele 52 de farmacii ale noastre vor contribui la viziunea Help Net de a se dedica nevoilor pacientilor din Romania”, a declarat Valentin - Norbert Tarus, CEO si actionar principal al Farmaceutica Remedia.

Prezenta pe piata inca din 1991, pozitia Farmaceutica REMEDIA S.A. a fost consolidata prin fuzionarea cu actionarul majoritar, V. TARUS RoAgencies SRL, ce a avut loc la inceputul anului 2006.

Remedia opereaza 90 de unitati de retail proprii, reprezintand aproximativ 20% din business-ul companiei, fiind concentrata pe diversificarea portofoliului de produse farmaceutice, suplimente alimentare, dermato-cosmetice si servicii suplimentare in beneficiul pacientilor. Lantul de farmacii este prezent in 14 judete in special Hunedoara si Alba plus municipiul Bucuresti, unde detine in prezent 18 unitati. Suplimentar, inca din 2012, compania se adreseaza clientilor prin platforma e-shop.

Citeste si:
Lista farmaciilor care fac GRATUIT teste COVID antigen rapide
Lista farmaciilor care fac...

Help Net, membra a grupului german Phoenix, are ca obiect principal de activitate comertul cu amanuntul al produselor farmaceutice, in magazine specializate, operand un lant farmaceutic extins la nivelul tarii. In Romania, Grupul Phoenix este prezent si pe piata comertului cu ridicata de produse farmaceutice si parafarmaceutice, prin intermediul companiei Farmexim SA.

Sursa foto: Shutterstock / Aleksandar Karanov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri