Amazon va angaja 100.000 de persoane în Statele Unite ale Americii pentru a răspunde puternicei creșteri a cumpărăturilor online, generată de pandemia de COVID-19. În plus, va majora salariile personalului din depozite și distribuție.

Amazon a anunțat luni că noii angajați vor lucra în depozite, în centrele de distribuție și pentru furnizarea la domiciliu a cumpărăturilor, relatează agenția EFE, scrie Ziare.com.

Totodată, gigantul din comerțul electronic va majora salariile angajaților din depozite și distribuție cu 2 dolari/ora în SUA, 2 euro/ora în Europa și 2 lire/ora în Marea Britanie.

În SUA, Amazon plătește minimum 15 dolari pe ora acestor salariați. Compania estimează că majorarea salariilor să o coste 350 milioane de dolari în SUA, Canada și Europa, până în aprilie.

Amazon a recunoscut că înregistrează întârzieri în trimiterea produselor din cauza cererii mari din ultimele zile, provocate de aglomerațiile din magazinele fizice, de recomandările autorităților de limitare a ieșirilor pe străzi și de prețul ridicat al produselor.

Amazon vrea să ajute persoanele din alte sectoare, care și-au pierdut locurile de muncă

Amazon a suferit, de asemenea, probleme de aprovizionare în cazul unor produse cu cerere mare.

Compania precizează că, nu numai că va angaja 100.000 de persoane datorită creșterii comenzilor, dar și pentru a ajuta persoanele din alte sectoare, care și-au pierdut locurile de muncă din cauza crizei provocate de COVD-19.

"De asemenea, știm că multe persoane au fost afectate din punct de vedere economic pe măsură ce salariați din domenii precum horeca și turism și-au pierdut locul de muncă din cauza crizei", a explicat Dave Clark, vicepreședinte de Operațiuni Globale la Amazon, într-un comunicat.

"Vrem că aceste persoane să știe că le urăm bun venit în echipele noastre până când lucrurile vor reveni la normal și angajatorii lor vor putea să îi primească înapoi", a adăugat Clark.

Și Amazon România face angajări. Se caută:
- Alexa Shopping Dată Associate with German/Italian/Spanish/French/Portugese;- IT Support Associate with French/Italian/German;- Quality Specialist with Spanish/Italian/French;- Global IT Support Specialist;- Real Time Analyst;- Alexa Shopping Senior Dată Associate with German/French/Italian/Portugese;
- Alexa Skills - Content Test Specialist - Spanish/French/Italian;- Graduate Software Development Engineer;- Junior Software Development Engineer - Firecracker;- Software Development Engineer - Trusted Compute;- Team Manager;- Systems Engineer;- WFM - Workforce Analyst;- Network Engineer;- Tech Developer Advocate with Spanish

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri