Mega Image aplică în continuare măririle de salariu planificate și acordă un spor suplimentar de 25% pentru fiecare zi lucrată în această perioadă, începând cu 9 martie, pentru angajații din magazine și depozite, aflați în prima linie de expunere în fața virusului, informează compania într-un comunicat de presă.

Mega Image acordă un spor de 25% pe fiecare zi lucrată în perioada 9-31 martie, pentru angajații din magazine și depozite. De asemenea, orele suplimentare efectuate se vor plăti în continuare conform regulilor interne deja existente.

Pentru a susține angajații cu copii, în perioada declarată de situație de urgență, Mega Image a acordat concedii pentru supravegherea copiilor, în conformitate cu noile prevederile legale anunțate în perioada de urgență.

Compania oferă angajaților din categoria cu risc ridicat de infecție cu virusul, cu vârste începând de la 65 de ani, zile libere, care vor fi remunerate cu salariul de bază aferent fiecărui angajat, urmând ca perioada să fie modificată în funcție de schimbările intervenite la nivel național.

„Trecem cu toții printr-o perioadă dificilă pe care o putem traversa doar împreună, cu solidaritate și empatie pentru cei din jur. Colegii noștri din magazine depun zilnic eforturi pentru ca fiecare client să își facă cumpărăturile într-un mod sigur, având în vedere condițiile actuale. Toate eforturile colegilor, responsabilitatea și dedicarea, cât și faptul că se află în prima linie de expunere la virusul COVID-19 merită recunoscute de noi toți și sper ca aceste măsuri să răsplătească angajamentul fiecăruia dintre ei, pentru care țin să le mulțumesc. Facem apel, încă o dată, la responsabilitate și înțelegere din partea întregii comunități pentru a trece cu bine, împreună, de această perioadă”, declară Mircea Moga, CEO Mega Image.

Retail jobs

Acțiunile de recompensare se aplică specific pe categorii de angajați, de la sediul central, din depozite și din magazinele Mega Image, astfel, peste 12.000 vor beneficia de aceste măsuri.

Mega Image a implementat deja măsuri de siguranță și de protecție, atât în magazine, în depozite, cât și la sediul central. Toate magazinele au în prezent măsuri suplimentare de siguranță, de la dezinfectare și igienizare, montarea de panouri transparente la casele de marcat, precum și echipament de protecție pentru toți angajații din prima linie.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 780 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Citeste si:
Ministrul Economiei: Am deblocat bugetele operatorilor din...
Ministrul Economiei: Am...
Sursa foto: Mega Image România
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri