Carrefour oferă 20.000 de măști de protecție medicilor și angajaților de la Direcția de Sănătate Publică București

Carrefour România a achiziționat 20.000 de măști de protecție pentru personalul medical din linia întâi, anunță compania într-un comunicat de presă.

Echipamentul de strictă necesitate a fost predat, în această dimineață, echipelor din Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta și celor de la Direcția de Sănătate Publică București.

Măștile vor fi distribuite echipelor cele mai expuse contaminării cu Covid-19, astfel că la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta vor ajunge 10.000 de măști, restul de 10.000 fiind destinate Direcției de Sănătate Publică București.

„În munca lor zilnică de îngrijire a pacienților cu Covid-19, cadrele medicale trebuie în primul rând să fie protejate, să fie dotate cu echipamente medicale corespunzătoare, pentru că sănătatea lor reprezintă și o garanție de luptă eficientă cu această pandemie. Zilnic, în spitale se consumă cantități importante de materiale de protecție, iar stocurile trebuie continuu refăcute. Salutăm inițiativa Carrefour pe care o consider un gest de responsabilitate și de înțelegere a situației, pentru că am văzut cu toții, inclusiv la nivel internațional, problematica deficitului de materiale de protecție”, a declarat asist. univ. dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

„Suntem expuși zilnic contactului direct cu persoane infectate și ne ajută enorm să știm că ne putem baza pe suport în oferirea de echipamente de protecție. Suntem recunoscători pentru toate eforturile din partea companiilor care și-au arătat deschiderea și sprijinul în aceste vremuri”, a declarat Angelica Chirică, Direcția de Sănătate Publică București.

Citeste si:
În 2022, companiile din FMCG vor ocupa 1,4 mil. mp de spații logistice
În 2022, companiile din FMCG...

„Sistemul public de sănătate, în toate punctele lui cheie, are nevoie de suport ca să traverseze această perioadă grea. Carrefour România continuă să ofere sprijin, de această dată direcționând 20.000 de măști către echipele din instituțiile publice care luptă neîncetat împotriva COVID-19. Cu toții le datorăm sprijin și mulțumiri pentru tot ceea ce fac pentru populație. Nevoile lor sunt departe de a fi rezolvate, de aceea, fiecare gest face diferența și acțiunile trebuie să continue ca să ieșim cu bine din această criză”, a declarat Anca Damour, Executive Board Member, Carrefour România.

Carrefour România asigură alimentele necesare pe parcursul următoarei luni, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienții din spitalele din țară, infectați cu Covid-19.

Carrefour a anunțat că a plafonat prețurilor pentru până la 500 de produse esențiale, în perioada 25 martie -19 aprilie.

Citeste si:
Michael Jordan a donat 10 mil. dolari pentru deschiderea a două...
Michael Jordan a donat 10...
Sursa foto: Hank Williams | Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri